Holky,takže trochu odborného doplnění.Ovoce,než se nechá dát do kvašení,je nutno rozsekat,rozmíchat,rozmixovat.Je to kvůli rychlejšímu prokvašení.Stejně jako se kvasí víno,kvašení probíhá v utěsněné nádobě,tak aby kvasné plyny mohly unikat a zpátky nepronikl vzduch.Pokud je ovoce méně sladké,přidáme cukr.Na 10 litrů asi 1/2 Kg.Kvašení by mělo probíhat asi 5 - 6 týdnů.Po této době je veškerý cukr zkvašený a je zbytečné otálet s vypálením.Po této době začne tvorba esterů a vyšších alkoholů a má to negativní vliv na kvalitu moku.Nechceme li,aby pálenka byla moc hořká,necháme v kvasu jen málo pecek.Ty naopak můžeme rozbít,chuť jader je pak výraznější.
Takže to je několik rad od specialisty na pálenky.
JABRAKA