středa 15. května, 05:24 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Jájo...já rýži do masa v paprikách také nedávám...ale v jídelnách mi to docela chutnalo.
Hele, nás je hodně a každýmu nešmakuje něco jinýho, takže už to neřeším...uvařím a kdo nechce, namaže si chleba.
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Jájo...my také s bramborama a nebo jen studené s chlebem.
Jo a co ještě dělala ,,maminka´´ jinak? Nekořenila! Čili já musím kořenit až na talíři.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
My jsme doma dělali běžně svíčkovou z králíka, mmch moc dobrá! Jednou jsem to nachystala pro manžela a myslela jsem, že ho z toho rovnou klepne! Prej králík na smetaně, svíčková z hovězího a ať mu v tom nedělám maglajs. Jenže já svíčkajdu stejně většinou od doby "šílených krav" dělám z vepřové pečeně. Tchyně taky, jen je srab a bojí se to synáčkovi říct, ten asi žije v bláhové naději, že je to hovězí! Stejně ji jednou prásknu
No a z čeho jsme měli světobornej problém, to bylo maštění a cukrování jakýchkoli sladkých jídel. U nás bylo zvykem cokoli polejt máslem, navrch teprve cukr, skořici, strouhanku nebo mák. U manžela obráceně - nejdřív cukr a to ostatní a potom prolejt máslíčkem a rozňahňat. To první vypadá estetičtěji, to druhý líp chutná, čili jsem se přeorientovala
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Jééé holky už jsem si vzpoměla, já před obalováním pepřím řízky hiiii, to byla kalamita když to po 20 letech vyšlo najevo zkazila jsem 20 let řízků, pořád prý nevěděl proč nejsou dobré hiiiiii a přitom bašti ani nedutal. To bylo diskusí s kamarády málem jsem zkončila na hranici
. Myslím už jsem to psala na Liv., ale zkuste to jsou lepší
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?
Mona napsal(a): ------------------------------------------------------- > Jájo...jo. Pár předků mám z Balkánu a tam (prý) > bez rýže. Do mletého masa dám hlavně čubricu. Jo a > omáčku také moc neděláme, jen ty vnitřky z > rajských plus výpek.
Mončo, tak to se divím, asi známe každá jinej kus Balkánu
Svekrva (máti) to dělala tak, že myslím na cibulce podusila mletý maso, okořenila jak je třeba, a přidala několik hrstiček proprané (ježíšmarjá, je propraá česky? teď jsem fakt vedle! ) rýže a chvilku dusila.
Pak touhle směsí naplnila papriky a uzavřela kusem rajčete nebo plátkem brambory. Podlila a dala do trouby.
Taky žádnou rajskou, jen omáčku, vzniklou vlastně z tý vody a výpeku + chleba.
Jo, a vegetit, vegetit a vegetit (myslím Podravku)