Re: Co Vaši blízcí nejedí a nebo to maminka vařila jinak?

Autor: Kashika, Datum: 30.11.2007 16:04

Mona napsal(a): ------------------------------------------------------- > Jájo...jo. Pár předků mám z Balkánu a tam (prý) > bez rýže. Do mletého masa dám hlavně čubricu. Jo a > omáčku také moc neděláme, jen ty vnitřky z > rajských plus výpek.

 

Mončo, tak to se divím, asi známe každá jinej kus Balkánu smiling smiley grinning smiley

 

Svekrva (máti) to dělala tak, že myslím na cibulce podusila mletý maso, okořenila jak je třeba, a přidala několik hrstiček proprané (ježíšmarjá, je propraá česky? teď jsem fakt vedle! eye popping smiley ) rýže a chvilku dusila.

Pak touhle směsí naplnila papriky a uzavřela kusem rajčete nebo plátkem brambory. Podlila a dala do trouby.

Taky žádnou rajskou, jen omáčku, vzniklou vlastně z tý vody a výpeku + chleba.

 

Jo, a vegetit, vegetit a vegetit (myslím Podravku) grinning smiley mls smiley mls smiley mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 18:39
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-vasi-blizci-nejedi-a-nebo-to-maminka-varila-jinak/read.php?1,35704,35737#msg-35737