Mona napsal(a): ------------------------------------------------------- > Jájo...jo. Pár předků mám z Balkánu a tam (prý) > bez rýže. Do mletého masa dám hlavně čubricu. Jo a > omáčku také moc neděláme, jen ty vnitřky z > rajských plus výpek.
Mončo, tak to se divím, asi známe každá jinej kus Balkánu
Svekrva (máti) to dělala tak, že myslím na cibulce podusila mletý maso, okořenila jak je třeba, a přidala několik hrstiček proprané (ježíšmarjá, je propraá česky? teď jsem fakt vedle! ) rýže a chvilku dusila.
Pak touhle směsí naplnila papriky a uzavřela kusem rajčete nebo plátkem brambory. Podlila a dala do trouby.
Taky žádnou rajskou, jen omáčku, vzniklou vlastně z tý vody a výpeku + chleba.
Jo, a vegetit, vegetit a vegetit (myslím Podravku)