My jsme doma dělali běžně svíčkovou z králíka, mmch moc dobrá! Jednou jsem to nachystala pro manžela a myslela jsem, že ho z toho rovnou klepne! Prej králík na smetaně, svíčková z hovězího a ať mu v tom nedělám maglajs. Jenže já svíčkajdu stejně většinou od doby "šílených krav" dělám z vepřové pečeně. Tchyně taky, jen je srab a bojí se to synáčkovi říct, ten asi žije v bláhové naději, že je to hovězí! Stejně ji jednou prásknu
No a z čeho jsme měli světobornej problém, to bylo maštění a cukrování jakýchkoli sladkých jídel. U nás bylo zvykem cokoli polejt máslem, navrch teprve cukr, skořici, strouhanku nebo mák. U manžela obráceně - nejdřív cukr a to ostatní a potom prolejt máslíčkem a rozňahňat. To první vypadá estetičtěji, to druhý líp chutná, čili jsem se přeorientovala