pondělí 13. května, 08:06 Svátek má Servác
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
drahuš
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
tak dávám sem:
ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kakao (sáček 100 g), 1/4 litru mléka, 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení), 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez,takže není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g), rum nebo vaječný koňak dle chuti (já dávám vaječný koňak,není tak ostrý,jako rum a v celkové chuti je lepší).
POSTUP PŘÍPRAVY
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.
Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém.
Přidáme ořechy.
Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem.
Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar.
Necháme odležet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.
DOBROU CHUŤ!
Pocákané piškoty vaječným koňakem a připravené na směs.
V druhé míse připravená směs cukru, vanilky, žloutku a rozměklého másla.
Mezitím si připravíme mísu, do které budeme směs dávat a pokud chceme dort vyklápět, vyložíme si jí alobalem. Pokud nechceme vyklápět a chceme dát dort klasicky do dortové formy, alobal dávat nemusíme.
Ke směsi másla a spol. přilijeme mírně vychladlé kakao rozpuštěné v mléce a vše vyšleháme v krém.
Krém pak vylijeme na piškoty a dobře promícháme.
Navrstvíme do připravené mísy.
Přikryjeme i zeshora alobalem dáme do ledničky - nejlépe přes noc, ale stačí klidně i půl dne.
Poté sundáme alobal a zjistíme,jak jsou piškoty rozložené.
"Bombu" vyklopíme na podnos.
Alobal stáhneme a můžeme dle své fantazie ozdobit šlehačkou.
Dort chutná výtečně čokoládově.
Mňam!
PRO VŠECHNY, KTEŘÍ SE MĚ TU PTAJÍ, JAKÉ SE TAM MÁ POUŽÍT KAKAO. JÁ DÁVÁM TOTO ÚPLNĚ OBYČEJNÉ, ŽÁDNÉ HOLANDSKÉ NEBO JINÉ CIZÍ, STAČÍ ÚPLNĚ OBYČEJNÉ. A SÁČEK MÁ 100 G.
ale bohužel bez obrázků...
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
Lado, když už jsi to vytáhla, tak sem dám dnešní prvonarozeninový dort pro našeho Honzíčka.
recept je zde:
[www.week.cz]
Re: Nepečené letní dorty
www.evciny-stra..
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
Re: Nepečené letní dorty
(anina)
Re: Nepečené letní dorty
škoda že neoslavujem 1.narodeniny
hespo
Re: Nepečené letní dorty
Přišlo mi mailem, asi vyzkouším (zkopírovalo se to bez obrázků , ale asi nejsou potřeba).
Banány v parížskom kréme *****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))
1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!
Re: Nepečené letní dorty
Je libo dortík?
Jeden kousek nebo dva? (je to teda v takové zříceninové podobě, ale na výborné chuti to nic nemění).
Re: Nepečené letní dorty
předchozí byl pryč v cuku letu, tak dneska další
Re: Nepečené letní dorty
Tak to bych si dala říct
Re: Nepečené letní dorty
Anavi ten tvuj nepeceny dort s piskotama a jahodama je skvelej...delame ho doma snad od jakziva na kazde moje narozeniny byl pripravenej v lednicce uz od malicka protoze takovety preslazene maslove a slozite dorty nam nic nerikali....kdokoliv ochutnal tuhle nepecenou dobrotu zasnul...zvladne to kazdy a chutna to SKVELE!nekdy mam pocit ze bych ho snedla celej sama...jako minuly tyden