pondělí 9. září, 01:34 Svátek má Daniela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Fritovací hrnec
Na Versalio jsem slyšela chválu, no ona ta cena! , není zrovna z nejlevnějších, ale dá se celý rozebrat do myčky, tuším, což považuji za velkou výhodu
Anavi..já nikde nepátrala kde je nejlevnější..hodila jsem první odkaz, kterej jsem rozklikla..No zase to není spotřebič na jeden, dva roky, jaká je cena lepších friťáků netuším, ale nebude moc velkej rozdíl si myslím..
Anavi, nemůžu si na V. vůbec stěžovat. Klasický friťák bych si nekoupila, ale tenhle multifunkční spotřebič je opravdu super. Je pravda, že v něm převážné právě jen frituju. Ale zkoušela jsem v něm i vařit, atd, atd. Výhodou je ta odnímatelná nádoba pro snažší udržování. A filtr se tam taky lehce vymění.
Tak to omrknu, jestli by někde nebyl za přijatelnější cenu a možná do něj půjdu.
Anavko, versalio jsem měla kdysi k dispozici, ve srovnání s klasickým hlubokým mi přišlo daleko přátelštější, ten klasický byl asi už nějaký přesluhující šmejd, a tak dost prskal při vkládání potravin - navíc nevím, kolik tvůj současný může najednou smažit třeba hranolek, aby ty neležely v oleji jak lemra, ale pěkně se "obdělávaly"? (Ten starý snad jen 250g!) Tenhle tefalácký má relativně nízkou hladinu oleje, zato však do plochy - tedy tuším až na jeden kilogram hranolek najednou? Nikdy jsem ke fritéze nezískala valný vztah a smažené vůbec zas až tak nejím, ale určitě se přidávám k Nath a její kladné zkušenosti, dobře se v něm chystalo i se vyléval olej..Ani já ho nevyužívala jako univerzálnější přístroj, ale zkusmo jsem v něm samozřejmě něco udusila (asi guláš, co jiného ), nebo si pamatuji, že v obchodě lanařili na zeleninku připravovanou na másle. Zkrátka a dobře - že by šel vzít třeba někam, kde není sporák, jen zásuvka s přívodem, a tam v něm vařit. Podobně jak v remosce, jen teda nevím, jestli by takhle pekl. Ale jako elektrický hrnec na dušení, to jo.
A to, co chválí Drahuška, tj. profi friťák, tak kolem takového jsem se jen mihla, ale pocity z něj mám obdobné, jak ona popisuje. Opravdu, ten výkon má smysl.
Dík Hanule. Jen dodám, že mám také rozebírací. Jde z něj hodit do myčky všechno, kromě panelu s topným tělesem, který se lehce vyjme ven. Vše je kompletně z nerezu, takže nezničitelné
Friťák používám jen na obalovaný květák protože ho jinak tak pěkně neopeču. Hranolky , řízky a pod dělám v horkovzdušné troubě.
Květák je super Maco. To jo, ale hranolky z trouby, ty mi nejedou. Byť z horkovzduchu. Na druhou stranu, když vzpomínám, kdy jsem naposledy použila friťák? ...... o Velikonocích .....ani si to nepamatuju. Teď na vánoce ho zprovozním. Naliju hektolitry oleje a budu smažit a smažit....... a kynout a kynout.....
drahusko, co se takhle poptat u Boženky, jestli nevlastní jedno zachovalé Versálko, co???
Ptát se nemusím. Dnes dělali ordung a půl krámu vyházeli a rozdali, aby Jožin po Novém roce mohl zavážet novým zbožím.
nemáte někdo tip na dobrej friťák, do kterého by se nemuselo lejt 2 litry oleje a více a šel třeba dát vnitřek do myčky???
Vím, že spousta z vás ho považuje za zbytečnost, mně by se občas hodil.. máme rádi obalovaný květák, žampiony, a hlavně langoše - na pánvi to prostě není ono!
Právě třeba do toho tefalu naleješ kolik potřebuješ, podle toho co budeš fritivat...třeba 1deci..2 litry je maximum.
A co horkovzdušná fritéza. Někde se tady už řešila, jak jste spokojeni
( Brno, 250m n.m.)
Myslím, že ji řešila Drahuška
Drahuška má a chválí si