Re: Fritovací hrnec

Autor: Hanule, Datum: 18.12.2008 16:08

Anavko, versalio jsem měla kdysi k dispozici, ve srovnání s klasickým hlubokým mi přišlo daleko přátelštější, ten klasický byl asi už nějaký přesluhující šmejd, a tak dost prskal při vkládání potravin - navíc nevím, kolik tvůj současný může najednou smažit třeba hranolek, aby ty neležely v oleji jak lemra, ale pěkně se "obdělávaly"? (Ten starý snad jen 250g!) Tenhle tefalácký má relativně nízkou hladinu oleje, zato však do plochy - tedy tuším až na jeden kilogram hranolek najednou? Nikdy jsem ke fritéze nezískala valný vztah a smažené vůbec zas až tak nejím, ale určitě se přidávám k Nath a její kladné zkušenosti, dobře se v něm chystalo i se vyléval olej..Ani já ho nevyužívala jako univerzálnější přístroj, ale zkusmo jsem v něm samozřejmě něco udusila (asi guláš, co jiného :)), nebo si pamatuji, že v obchodě lanařili na zeleninku připravovanou na másle. mls smiley Zkrátka a dobře - že by šel vzít třeba někam, kde není sporák, jen zásuvka s přívodem, a tam v něm vařit. Podobně jak v remosce, jen teda nevím, jestli by takhle pekl. Ale jako elektrický hrnec na dušení, to jo. thumbs down

A to, co chválí Drahuška, tj. profi friťák, tak kolem takového jsem se jen mihla, ale pocity z něj mám obdobné, jak ona popisuje. thumbs downOpravdu, ten výkon má smysl.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 14:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-fritovaci-hrnec/read.php?1,155050,156036#msg-156036