sobota 25. května, 14:31 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pálenka
Moni, všechny ovocné přebytky házejte do bečky nebo nějaké velké kádě,,,, . Nesmíš tam hodit nahnilé kusy. Meruňky vypeckujte. Pár pecek můžeš do bečky přihodit, aby bylo cítit v pálence jádro. Cukr už nedávejte, meruňky jsou samy o sobě dost sladké a když se přidává cukr, tak je někdy v pálence cítit.... škrábe v krku.My děláme švestky. Nepřidáváme už cukr, aby byla slivovička kvalitní. Až budeš mít bečku plnou, tak ji zakryjte a nechte někde ve stínu kvasit. Tak za měsíc, 6 týdnů byste měli mít kvas hotový. Meruňky jsou rychlejší než švestky, tak to neodhadnu, ale poznáš to podle toho, že na hladině se utvoří takový škraloup a kvas už nevytváří pěnu a bublinky. No a potom si musíte najít nějakou pálenici, kde si vypálíš svůj vlastní kvas. Jinak vám kvas může Honza zkontrolovat v září ... nesmí zoctovatět. Ale to se stává jenom když hotový kvas moc dlouho stojí a není vypálený.
Re: Pálenka
Re: Pálenka
Moni, ta meruňkovice bude.,..... uuufff... my letos sebrali 10 strupatých meruněk.... zničily nám je kroupy. Honza letos zasadil druhou meruňku, protože se hádáme, co s nimi, kdyby se nám urodily. Naše první meruňka rodí teprve třetí rok, je mladá, tak se holka teprve snaží.... tak ať se vám daří
Re: Pálenka
skrblice...super, díky. Tu diskuzi jsem nezaložila jen kvůli meruňkám, my máme obalené i dva obrovské stromy hrušky. Švestek tedy moc nemáme, ale i ta hruškovice by stála za pokus.
Re: Pálenka
no hrušky jsou taky dobré.... ty taky pálíme ... u nás, co nemá nohy a neuteče, Honza vypálí . Když předminulý rok meruňka poprvé urodila (měla asi 20 meruněk) , tak přiběhl celý upachtěný do baráku a už z dálky na mě hulákal, že jde vymývat bečky ... jemu ovoce nejvíc chutná z bečky .
Re: Pálenka
mona,přepálit se dá cokoli.Ono ani druhořadého kalvádosu není někdy dost Ale my pálíme zásadně švestky.
Re: Pálenka
skrblíková...to se fakt těším na září...myslím, že máme dost obsáhlé téma k probrání...
Re: Pálenka
Je vidět, že Skrbli je z Moravy, že se tak vyzná.
Pokud by tě Moni to pálení nadchlo tak si můžeš udělat slivovici prakticky z čehokoliv např. z mrkve nebo banánu. Je to sice síla, ale dá se to pít. Stejně po dvou a více kotlech je ti už jedno co piješ, nemám pravdu?
Re: Pálenka
Simi a kolikpak bananu a karotek padlo na tohle mnozstvi?
Re: Pálenka
Koukám, že na Moravě je to podobné jako v Čechách. Tady nejvíc chutnají brambory propasírované přes prase a na Moravě zas je nejoblíbenější ovoce přeměněné v pálenku. Věra
Re: Pálenka
Simi...banán bych tedy raději snědla... Ale je mi jasné, že pálit se dá vše...co takhle šiškovice?
Skrbli...před vypeckováním umýt, že?
Re: Pálenka
Moni, nemusíte omývat... ono to vykvasí a potom se to stejně přepaluje.... jde o to, aby nebylo ovoce nahnilé. To už by bylo s omýváním sakra práce .... neomýváme, jsme zdraví
Re: Pálenka
skrbli...aha. Tak díky...jdeme na to.
Re: Pálenka
Včera jsem odpeckovala a pokrájela 70kg meruněk. Sajrajt oranžovej!!! Zapomněla jsem přitom na plotně okurky na zavařování, takže se tyto zavařovaly přes hodinu. Teď dodělávám druhý sud...
Re: Pálenka
...a ja uz cekala fotecku plneho sudu