Re: Pálenka

Autor: skrblice, Datum: 24.07.2009 19:25

Moni, všechny ovocné přebytky házejte do bečky nebo nějaké velké kádě,,,, . Nesmíš tam hodit nahnilé kusy. Meruňky vypeckujte. Pár pecek můžeš do bečky přihodit, aby bylo cítit v pálence jádro. Cukr už nedávejte, meruňky jsou samy o sobě dost sladké a když se přidává cukr, tak je někdy v pálence cítit.... škrábe v krku.My děláme švestky. Nepřidáváme už cukr, aby byla slivovička kvalitní. Až budeš mít bečku plnou, tak ji zakryjte a nechte někde ve stínu kvasit. Tak za měsíc, 6 týdnů byste měli mít kvas hotový. Meruňky jsou rychlejší než švestky, tak to neodhadnu, ale poznáš to podle toho, že na hladině se utvoří takový škraloup a kvas už nevytváří pěnu a bublinky. No a potom si musíte najít nějakou pálenici, kde si vypálíš svůj vlastní kvas. Jinak vám kvas může Honza zkontrolovat v září grinning smiley grinning smiley grinning smiley... nesmí zoctovatět. Ale to se stává jenom když hotový kvas moc dlouho stojí a není vypálený.


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 22:55
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-palenka/read.php?1,252402,252431#msg-252431