čtvrtek 16. května, 19:27 Svátek má Přemysl
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Polévky
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Bobkový list, nové koření, celý pepř, kořenovou zeleninu. Česnek ani majoránku jsem nedávala, aspoň myslím, už jsem ji dlouho nedělala. S kroupama je nejlepší.
Re: Ovarová polévka
Otázko, já dávám ten bobkový list, nové koření a celý pepř do toho vývaru, v
kter,ém dělám to koleno, takže do polévky už to pak nepřidávám.
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Re: Ovarová polévka
Výborná je i s malými krupkami nebo s rýží.
Re: Ovarová polévka
U našich při zabijačce se dávaly do ovarovice kroupy, ale až na talířek, nebo se jedla s chlebem. A dávala se kořenová zelenina, cibule, česnek, majoránka, celý pepř, nové koření - bobkový list ne. Z masa se vyvařovala hlava, játra, srdce, ledviny, něco málo z kůží. Večer se do ní přidávaly kroupy obarvené krví.
Re: Ovarová polévka
Já dneska budu dělat ovarovou polévku - vařila jsem bůček, který se sní jako ovar s křenem. Tady se dělá zabijačková (tedy vlastně ovarová) polévka buď bílá (tedy bez krve) nebo s krví. Je to vývar, v němž se vařilo maso na ovar, do tlačenek a posléze se v tom uvaří jitrnice a tlačenky. Zvlášť se uvaří kroupy. Polévka se nedochucuje, aby nezkysla předčasně. Dochutí se vždy jen část nebo se dochucuje na talíři - pepř, sůl, majoránka a česnek.
Já krev dnes nemám, tak bude polévka jen s česnekem a majoránkou. A co do ní zavařím taky netuším. Uvidím, co mám k dispozici. Jestli najdu v mrazáku uvařené krupky, tak je tam dám a bude to rychlejší. Věra
www.evciny-stra..
Re: Ovarová polévka
Proboha,fujtajbl