pondělí 6. května, 04:57 Svátek má Radoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Domácí pekárna
Tynny, háky se vytahují až po posledním nakynutí. Po signálu na semínka se těsto ještě hněte, ať s přidanými semeny nebo bez nich, a poté kyne, po tomto kynutí se těsto ještě jednou velmi krátce zamíchá a v tomto okamžiku se háky vyndávají. Pak už těsto naposledy kyne a peče. Musíš si postupně vysledovat čas, já už vím, že na mé pekárně, při velkém chlebu to mám 1,hod.41min. před koncem. Ale také mi to chvilku trvalo a u prvních chleb jsem háky nevyndávala.
Po upečení můžeš pekárnu vypnout a chleba hned vyndat, hodinu čekat nemusíš.To udržení teploty je pro případ, že ho chceš mít teplý a nejsi zrovna přítomna u ukončení pečení, třeba při odloženém startu. A vyklepáváme ho hned po upečení, kůrka pak zůstava hezky křupavá.
Přeji, ať se chlebík podaří a pochlub se pak s výsledkem
Re: Domácí pekárna
Re: Domácí pekárna
A chlebík by měl chladnout na mřížce, protože se jinak na pevné, plné podložce zapotí. Stačí rošt z trouby
Re: Domácí pekárna
Díky moc za rady, lopatku teda párkrát zapeču a dám chladnout na rošt ... jinak už to testuju ... tak uvidíme, jestli se pochlubím a nebo jestli vám tu půjdu brečet, že se nepovedlo
Re: Domácí pekárna
Pochlub se, pochlub.
Já před chvíli dopekl svoje první rohlíčky a housky jestli se to tak dá nazvat. Nejdříve jsem si říkal, že udělám rohlíky, ale po chvíli na mě děcka hulákaly že nemám mluvit sprostě , tak jsem zbytek udělal housky, protože to je jednodušší. Furt se mi lepilo těsto na váleček, ani mouka nepomáhala. Máte nějaký trik? Sem s ním . Nepomašloval jsem je navíc vajíčkem, no zapomněl jsem nějak. Rohlíky, no spíše banketky začly mizet, tak jsem ještě rychle cvaknul zbytek....k ideálu to má daleko, ale všechno je jednou poprvé .
Re: Domácí pekárna
Náhodou ty housky se mi líbí moc! rozhodně vypadají mnohem líp než můj první pokus jen tak dál
Re: Domácí pekárna
Pekárnu nemám, ale Radime - jsi jednička. Já bych se pochlubit nejspíš vůbec nemohla. To by byly patvary
Re: Domácí pekárna
Radime, já mám takovou vychytávku na váleček. Koupila jsem jí kdysi v Makru. Jsou to takové pružné návleky z bavlny na váleček, které se dají vyvářet (kvůli hygieně) To navlíknu na váleček a ono se na něj nic nelepí. Vypadá to, jako hodně hustý pruban
Re: Domácí pekárna
....vždycky jsem pekla mazanec v pekárně, ale protože jsem ho chtěla jednou upéct v klasickém tvaru, tak jsem si nechala v pekárně jenom zpracovat těsto, to jsem prdla nakynout do košíku, z košíku na plech, z plechem do trouby, z trouby na talíř, z talíře do huby a ....
Re: Domácí pekárna
Skrbli - já mazance nemusím - na mě jsou moc suchý . Ale ten tvůj to bych tedy neodolala
Re: Domácí pekárna
Tenhle je dost máslový, tak moc suchý není.... a já tam narvala plno ořechů a o něco méně rozinek, je fuč ....
Re: Domácí pekárna
Skrbli, je hooodně jedlej
Re: Domácí pekárna
je to moc dobrej recept z dámy.... jinej nedělám, chutná všem
Re: Domácí pekárna
tenhle kulatý z trouby chutná mnohem líp, než jen z pekárny ikdyž těsto je stejné, ale u mě to tak je
Re: Domácí pekárna
Skrbli, to je mazec, takovej krááásnej mazanec .