středa 15. května, 04:42 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co se zelenými rajčaty?
Zelený rajčata otrhám, zavřu do papírové krabice do sklepa a ony postupně dozrajou..M8m vyzkoučeno...
Re: Co se zelenými rajčaty?
Re: Co se zelenými rajčaty?
Italové jedí jen zelený rajčata. u nás se tvrdí, že jsou jedovatá a oni zas tvrdí, že červená jsou zkažená. Sice červená prodávají, ale spíše pro turisty.
Nakládají zelená, do jídel dávají zelená.... a díky rajčatům mají nejméně nemocné prostaty na světě....
Tak hovoří statistiky
Re: Co se zelenými rajčaty?
Anavi díky, mám jich asi 15 kg a chtěla bych aby z nich něco ještě bylo, protože s kupovanejma se nedají srovnat.
Re: Co se zelenými rajčaty?
taky je dávám do krabice,ale nechávám je v teple máme vlhký sklep tam se to neosvědčilo
a taky postupně dozrávaji
Re: Co se zelenými rajčaty?
Já je také nechávám v krabici a normálně v kuchyni. Krásně postupně dozrají.
Michalz
Re: Co se zelenými rajčaty?
Taky je z nich mozny udelat dzemik - dzem ze zelenejch rajcat
Re: Co se zelenými rajčaty?
Léta děláváme tohle:
1 kg zelených, ale dorostlých a tvrdých rajčat, 1 kg krystalu, 1/4 l octa, citr. kůra, 6 hřebíčků, skořice, 2 lžíce rumu.
Kvalitní rajčata /zelená/ nakrájíme na plátky. Svaříme půlku cukru s octem a troškou vody. Do vroucího roztoku postupně vkládáme rajčata, necháme 3-4 minuty a vyjmeme. Když takto vystřídáme všechny plátky, roztok vychladíme, vložíme rajčata a necháme do druhého dne proslazovat. Druhý den šťávu slijeme, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na nit. Přidáme hřebíčky, skořici a kůru a spolu s rajčaty vaříme, až jsou sklovitá a zhoustnou. Plníme horké do sklenic, přilijeme rum a povážeme. Pro větší jistotu je raději zavářím.
Rajčata jsou sladkokyselá, chutnají podobně jako kandované ovoce, pěkně voní a není ani k poznání, že se jedná o rajčata. Je to výborná chuťovka.
Zelená rajčata podobně jako zelené brambory obsahují toxickou látku solanin. Její množství vzhledem k množství konzumace není nebezpečné. Navíc - tepelným zpracováním se obsah této látky značně snižuje.
Re: Co se zelenými rajčaty?
Benjo1 vítám tě.
Taky dělávám džem z rajských, ale trochu jiný. Ten tvůj je s kořením, určitě ho napřesrok vyzkouším.
Re: Co se zelenými rajčaty?
Hespo, díky
Vyzkoušej to, je to fakt dobré. Taková ňamka. Nijak zvlášť to nevyužívám, jen jako tu chuťovku.
Re: Co se zelenými rajčaty?
Benji, vyzkouším. Nějak ta zelená rajčata zpracovat musím. Většinou mi nedozrajou, ale zplesniví a pak je vyhazuju. Takhle mám alespoň pocit, že jsem je zužitkovala.