pondělí 2. prosince, 11:16 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co nám kvete v listopadu
Včera jsem oběhla zahradu a našla ještě pár kvetoucích zoufalců
(Hana)
Poblázněný cornus
Jé Budul to jsi mě udělala radost s Cornusem
( Brno, 250m n.m.)
Takto mně nekvetl ani v létě
Růže ještě dost kvetou
(výška 360 m.n.m.)
U mě kvete, jako jediný, clematis RAMONA. Ale barva, ta v listopadu už je všelijaká, jen ne modrá.
Alenko, lepší nějaká všelijaká než vůbec nic.Vypadá docela živě, ještě by kvetl při vhodném počasí.
Ivo, co je to modré?
( Brno, 250m n.m.)
Regi, je to zpododěr-latnatec [search.seznam.cz]
Už ti nějaký zakořeňuji, myslím, že už kořeny má. Ale je to jiný něž tento, mám asi 5 druhů, všechny jsou pěkné. Každý je ale trochu jinak modrý, mají i různý tvar listů, menší, větší, všechny se mně líbí. Kvete už celé léto, stačí ostříhat, není nijak náročný
Iviku,jak zakořeňuješ latnatec,mě se to ještě nepodařilo.A máš ho v záhonu nebo v květináči?
Ivo, díky. Myslela jsem si na něj. Znám jiný kultivar. Jeden jsem dokonce i měla. Byl na chalupě a nejspíš vymrzl. Nebo co se s ním stalo. Zkrátka po jedné zimě už neobrazil.
( Brno, 250m n.m.)
Konkrétně tento je zimovaný z malé větvičky, roste hodně rychle, příští rok budu hluboko stříhat, letos to ještě nebylo potřeba, vešel se Budu ho ale přesazovat jinam, snad ještě letos, tak doufám, že přežije. Ostatní už mají své místo, tak snad budou zase v pohodě
Berdo, proutky jsou v květináči, jak je u mě dobrým zvykem, s pokojovou kytkou . Pokud bych dala někam extra, určitě by uschnuly, protože bych někdy nestihla zalít Jsou tam už 2-3 měsíce a jsou stále krásně sytě zelené, tak snad jsou zakořenělé. Uvidí se na jaře, až je budu odsazovat . Na jaře budu všechny hodně stříhat, tak kdo bude chtít, může zkusit namnožit (pokud zase přežijí )
Iviku,ty máš asi ten druh,co může přezimovat venku.Já mám ty co je lepší mít v nádobě.Jeden jsem dala
na zkoušku do záhonu a nepřežil.
Berdo, tenhle jsem měla. Pěkný macík už je u tebe.
nádhera- ta modrá . kdysi jsem koupila v květníku , malý . ale umořila jsem ho
dnes jsem vyfotila--- měsíček, žluté chryzantémy a ještě kvete dtŕobnokvětá astřička. . ale vítr je pocuchal .