neděle 19. ledna, 01:43 Svátek má Doubravka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v lednu
Dnes další skoro jarní den až na ten víte.Kvete karafiát,macešky,pieris je samé poupě.
A včera jsem zjistila,že už leze Eremurus,pokud přijdou holomrazy,tak asi zmrzne.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
U nás bílo, sice žádná pořádná vrstva, ale nic nekvete:-), ani ta kalina.
Teda ten Pieris máš krásnej
Berdo, eremurus zasyp hlínou ( nakopčit jako růži). Kdysi mi tahle brzy najař vylezly, pak je spálil mráz ( nebo slunce, těžko říct) a chcípnul komplet a to jsem ho měla už několik let a kvetl do tý doby každoročně . V mrazech bych na něj klidně dala ještě květináč nebo kýbl vzhůru nohama.
U mě zatím jen primulky, koniklec...
tak pššš- rozpukává cymbidium a zdá s emi , že bude zelený květ . tak to mi ještě od koupě před deseti roky nezakvetlo . . málem jsem o něho přišla , nějak zahnívalo . i když vím kolik zalévat . pak jsem rychle přesadila / před třemi roky / a zdá se , že pomohlo . mám celkem čtyři a pokvete ještě to největší růžové - už má poupata .. a ty dvě potvory mají plno listí a nic. ale pokud je tohle zelenokvěté , tak jedno z těch dvou je mladé růžové , co kvetlo loni a druhé je drobnokvěté s hnědými květy.
Jee, tak to jsem zvedava. Mne letos take bude kvest, mam jen jedno, kvetlo pred nekolika lety, pak uz ne.
ještě jsem měla vajíčkově žluté a to mi odešlo . ale moc se mi nelíbilo .kdysi jsem koupila v Hornbachu na slevách .to velké růžové ani nejde letnit . je tak velké , že ho nikdo neunese a je na horním poschodí . loni mělo sedm výhonů . bylo nádherné a kvetlo skoro 3 měsíce-.
Kaaj a kde ho máš v zimě - nyní? Já na stuedné chodbě, takže mi nekvete. V létě venku
Já ještě nevyrazila na kontrolu, chystám se tenhle víkend do zimoviště.. Kdyby bylo, jak slibují, snad bych vlezla i do zahrady. Mám tam ještě pár míst, která jsem na podzim nestihla vyčistit.
v létě jsou ty tři venku v polostínu a v zimě je beru domů . tři jsou tady dole na chodbě ,kde se netopí , ale zase taková zima tady není . . a to velké je nahoře v pokoji , tam se taky netopí - nkdo tam nebydlí. venku byly skoro do mrazu . ale je asi zapotřebí je v létě hnojit .. jsem to moc nedělala . zase pozor na přemočení .
Nehnojila jsem úmyslně, ale občas zalila rybníčkovou vodou, Vím, že ta umí zázraky, ale není vůbec pěkná. Nevím, jak jí v zimě zalévat a i přes léto nebyla nic moc žloutly listy. Přemokřená snad nebyla, když to zvládly phaly, měla by i tato?
no vypadá to , že byla přemokřená . to jim žloutnou listy. omezit zálivku - až když sáhneš do půdy aje suchá . mají hlízy a v těch si drží vodu i živiny. -
Teď jí mořím suchem