sobota 4. května, 14:37 Svátek má Květoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Přílohy
Otázko, co si myslíš, proč jsem si asi tu rýži koupila ??? Z nostalgie. Myslela jsem si, že je to ona, ale není. Tahle je taky s tím černým tentononc, ale mnohem delším.
Pořád po té z Hněvína koukám, ale bohužel...
Re: Přílohy
Re: Přílohy
Re: Přílohy
Evičko, divokou kupuji i zvlášť, konkrétně tuhle - neříkám, že se dobře shání.
[www.podravka.cz]
Re: Přílohy
Re: Přílohy
Hanul, děkuji za tip. Těžko se shání, ale když se ti to přece jen povede, tak kde? Jinak kupuju LAGRIS PARBOILED
Re: Přílohy
Tu mám též ráda .
Evičko, myslela jsem to tak, že nebude asi hned v prvním regále, k němuž člověk zamíří. Nemám to moc nasledováno, v hypermarketech jsem na ni měla zkraje štěstí nulové, tak jsem si zvykla na jeden malý obchůdek s takovým tím zdravým zaměřením, takže nemapuji vývoj situace precizně. Ale kontrolně se rozhlédnu, abych napravila případné lživé tvrzení. A reputaci řetězcům.
Re: Přílohy
Hledala jsem diskuzi o knedlících(knedlíkách) a pak jsem si vzpomněla, že se tu vyskytovala diskuze o přílohách.
Tak abych nezdvojovala. MÁM DOTAZ NA MISTNÍ KUCHAŘINKY. zKOUŠELA JSTE NĚKTERÁ TENHLE RECEPT? (omlouvám se caps lock) Přišel mi před vánoci mailem
SUPERRYCHLOVKA - Recept na domácí knedlík
Takže: od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte, a dobou, kdy je budete servírovat na talíře,
uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!!!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl
čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva 1 lžička) a
zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar Mně se osvědčila ta na bábovku (nejlépe
ze skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!!), vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou
moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu s
výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne. Počkejte
cca 1-2 minuty, ať se těsto"uklidní", no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a
nakrájejte ostrým nožem.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Přílohy
Myslím je dělá Dáša
Re: Přílohy
Asi vyzkoučám skleněnou formu na bábovku mám
Re: Přílohy
kolik tam patří toho prdopeče?
(nebo jsou v pytlíku zrovna 2 lžičky? já to nikdy na lžičky neodměřovala)
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Přílohy
Jj jsou tam zhruba dvě lžičky
Re: Přílohy
Helenko už jsem ho dělala a není vůbec špatný. Hlavně je rychlý a to je výhoda když ho potřebuješ nečekaně nebo nemáš čas na klasiku.
Re: Přílohy
Já tyhle knedlíky teď vařím docela často-nejen proto,že jsou rychlé,ale hlavně je má můj chlap radši než klasické kynuté (hlavně s hořčicovou omajdou).
Vařím je ve 4 1/4l hrnečkách vymazaných olejem.Na tuhle dávku dávám 1rohlík,1hrnek mouky,1hrnek mléka,1prdopeč,trošku soli a 1 celé vejce-sníh nešlehám.
Re: Přílohy
místo bramborových knedlíků dělám jako přílohu bramborové gnocchi. /kupuju hotové/ když se správně uvaří, je to dobrá příloha k masu a zelí a je to bez práce.
když zbydou, dají se opéct na pánvi stejně jako bramborový knedlík.
(Jan Kunc)
Re: Přílohy
Ivko, trochu si mě nalomila, že to snad někdy zkusím taky, nechtělo se mi šlehat bílky, ale když tam můžu šlehnout to vejce celý, tak to možná za pokus stojí. Jen na jaký program mám ten mikrovlnej krám nastavit? Zatím v tom jen ohřívám.