čtvrtek 2. května, 07:43 Svátek má Zikmund
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bramboráky
Bramboráky mám asi nejradši jen tak samotné. Ale např. s čínou nebo houbovou smaženicí jsou super. Nebo plněné hermelínem - trochu bramborákového těsta na pánev, na to půlka hermlínu a překrýt další vrstvou bramboráku. Další možnost je hotové posypat strouhanou nivou. Myslím, že na křupavost má vliv typ použitých brambor, lepší budou ty salátové. Někdy část brambor nastrouhám na hrubší nudličky, kořením pepřem a majoránkou a samozřejmě hodně česneku. Přidat vejce, dle potřeby zahustit trochou mouky nebo i strouhanky. Mám teď inspiraci na zítřejší oběd, bramboráky jsem nedělala už dlouho. Věra
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Hned dnes byly bramboráky k obědu, abych na ně nezapomněla. A pochutnali jsme si. Udělala jsem je z 5 velkých brambor a ono bylo pro dva skoro málo . Tři brambory jsem nastrouhala nahrubo a 2 najemno. Příště udělám všechny brambory nahrubo, aby to bylo křupavější. Brambory byly ty správné, nepouštěly moc vodu a hezky se smažily. Věra
Re: Bramboráky
S houbovou smaženicí jsou bramboráky fakt žrádlo.... na bramboráček nakydám houbovou smaženici a nahoru přidám ještě nakrájenou papriku a rajče.... fakt moooooc dobrý. Že jo Věrko?
Re: Bramboráky
Když se spojí dvě dobré věci - bramborák a smaženice - tak nemůže vzniknout nic špatného, ale čistě matematicky logicky dobrota na druhou. Věra
Re: Bramboráky
Sice jsem je nedávno dělala, ale jak to tady čtu... Nejspíš brzy opět zařadím.
zuzibercinystra..
Re: Bramboráky
už mi tu tekly sliny dopoledne, ale teď když vidím tu dobrotu na talíři, tak dvojnásob
Nela
Re: Bramboráky
Těsto se musí po povrchu polít mlékem. Potom nečerná.
Re: Bramboráky
tak takhle dneska vypadalo těsto na bramborák cca půl hodinu po nastrouhání brambor a vydrželo tak až do konce smažení (a to dokonce bez mléka a dalších fíglů):
a jaké je to tajemství? je to vcelku prosté... teplota v kuchyni musí být po celou dobu přípravy max +10°C
Re: Bramboráky
A dá se taková kosa přežít???
Re: Bramboráky
jááááásně... a poměrně pravidelně... kdyby nedala, tak nepíšu...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Bramboráky
Anmaro to znám důvěrně, 15 stupňů už je vedro, že?
Re: Bramboráky
ale to zrovinka ne ... teploučko my máme rádi (v pracovnici míváme po pár hodinách snažení trenýrkových 25... a někdy bych tipla i o něco víc), ale v tý kuchyni to prostě nemáme za tu dobu šanci vytáhnout na víc... ... ale jak je vidět, tak i takováhle "zimota" má své výhody...
www.evciny-stra..
Re: Bramboráky
Do kuchyně,kde je 10°bych nepáchla.Teda ne,že bych se do ní hnala i kdyby tam bylo 20
www.jarcinystra..
Re: Bramboráky
Já bych taky umrzla , ale těsto vypadá super
Re: Bramboráky
Tak bramboráky jsou mé naprosto nejoblíbenější jídlo a nejradši je mám jentak a to i bez zelí, uzeniny a podobných doplňků