Re: Bramboráky

Autor: SPIKE, Datum: 01.09.2009 01:57

Bramboráky mám asi nejradši jen tak samotné. Ale např. s čínou nebo houbovou smaženicí jsou super. Nebo plněné hermelínem - trochu bramborákového těsta na pánev, na to půlka hermlínu a překrýt další vrstvou bramboráku. Další možnost je hotové posypat strouhanou nivou. Myslím, že na křupavost má vliv typ použitých brambor, lepší budou ty salátové. Někdy část brambor nastrouhám na hrubší nudličky, kořením pepřem a majoránkou a samozřejmě hodně česneku. Přidat vejce, dle potřeby zahustit trochou mouky nebo i strouhanky. Mám teď inspiraci na zítřejší oběd, bramboráky jsem nedělala už dlouho. Věra


Vytisknuto z www.week.cz dne 17.05.2024 08:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bramboraky/read.php?1,3756,264186#msg-264186