čtvrtek 16. května, 19:24 Svátek má Přemysl
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečivo
Taky jsem ze začátku v pekárně často pekla, a pak mi přišlo, že máme problémy s nadýmáním - po čerstvých kvasnicích, přešla jsem na sušené, ale přijde mi ,že bez chlebového kvásku to není ono Takže peču vyjímečně.
Re: Pečivo
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečivo
Peču ze sušených z Tesca zdají se mi nejlepší.
Re: Pečivo
Díky, zkusím.
Re: Pečivo
No zrovna bych si dala něco dobře upečeného a hlavně čerstvého.Je to asi prima mýt něco takopvého doma. Vím však že bych to používala ze začátku často a pak by došlo k odmlce. Člověk se takových dobrot přejí a touží zase po něčem jiném.
Re: Pečivo
z 250 g mouky.
Re: Pečivo
Vypadaj jak kupovaný.
Re: Pečivo
Trixi, jsem chvilku nevěděla, je-li to pochvala nebo kritika?
Hanule, to je naprostá provokace, jsou DO-KO-NA-LÝ a nezkoušej protestovat!!!
Re: Pečivo
Jasně že pochvala. Když ono to v dnešní době fakt vyzní spíš naopak, co rohlík to divnej zmetek.
Tak Hani to u tebe nepla, ty je máš jak z doby, kdy rohlík vypadal jak rohlík.
Re: Pečivo
Trixi, já jen, že mojí mamce občas řeknu, když upeče něco dobrýho: Tý jo, to je jako kupovaný. A ona: No dovol!!!
Re: Pečivo
No jasný, se jí ani nedivim. Ode dneška se budu hlídat a říkat, že je to lepší než kupovaný.
Re: Pečivo
Hanule, jsou parádní . Čím jsi je potírala?
Re: Pečivo
Holky, to bylo jen tak pro legraci vodou s troškou rozpuštěného medu, lžičku medu jsem si dala i do těsta, sladila jsem zrovna čaj.
Včera jsem nemohla psát pro technickou indispozici, proto ta úsečnost. Z jedné várky těsta jsem udělala dvojí pečení, jedno s nic moc nakynutím, druhé s nakynutím rychlým a bujným - přijde mi, že v tom tedy byl skutečně pravý úspěch.
Tak vzkaz i pro suelku, ani mně dost nekynou, když jim přitopím v troubě troubou, nestačí to. Navíc to je i přes přítomnost misky s vodou sušivé teplo, a to je zejména pro to těsto s relativně malým obsahem tuku špatně.
Dostala jsem nápad, vrzla jsem do trouby přiklopený hrnec s čerstvě dovařeným neslitým hrachem na polévku (takže cokoli horkého, ale podstatně větší zásobník než je pouhá miska s trochou vody), nad něj, jinam by ani se nevešel do nejvyšší pozice plech. Ten výsledek kynutí je za cca 30 minut, pokud jsem si dobře zapamatovala přibližný výchozí čas.
Pak plech vyndat, nepokládat na ledový povrch, ať to nemá úplný šok, rozhicovat troubu, která je mimochodem rychleji dík tomu předehřátí, co se zahřívá, potřela jsem, halabala a jen jednou, měla jsem ten horší štěteček zrovna. Pečení v mém případku 10 min horní/dolní těleso na 200 st. plus 10 minut ve vypnuté. Polohu jsem pak už nestřídala.
Čistou i sladkou vodou potřené se trochu přilepí k plechu, pokud to neva. Nedávám-li papír na pečení, vytírám troškou sádla nebo tukem ulpělým na vnitřní straně vyprázdněné obalové folie.
V těstě 200 g hladké pšeničné, 200 g celozrnné žitné, 100 g polohrubé, čili také jsem míchala, vlasně jsem je z čistě polohrubé pekla snad jen jedinkrát. 4 lžíce oleje, asi 260 - 270 ml vody, lžička medu, 1/2 soli (dávám méně kvůli malé), 20 g droždí.
Jsem zvědavá, co příště.
Myslím, že v reálu jsou bledší, tohle efektní vybarvení dělá světlo, na kterém je fotím.
Re: Pečivo
hanule tleskám a díky moc za tipy!!a za detailní rozpis namíchaných mouk o víkendu jdu do toho!! ještě teda musím koupit ten hrách na polívku
Re: Pečivo
Hanule, z legrace, jooo??? Tě žeru Tohle vymodelovat a upéct, není žádná sranda, natož legrace.
Uděluji ti řád křupavého rohlíku
Re: Pečivo