![]() |
pátek 9. června, 04:30 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vřesoviště
Gabčo, jehličnan do dvou metrů - po jak dlouhé době? Po 10 letech, po 20 letech, po 40 letech?
Gabco, mas to krasne, i pres ztraty radost pohledet!!
Loni jsi mela tu azalku zihanou, tu uz nemas?
Ja teprve zacla se strihanim, mam hotovou jen spodni tretinu. Vic hnedeho, nez cehokoliv jineho
Dnes budu pokracovat, striham, hnojim, pridavam substrat, zamulcuji, strikam zizalim hnojivem a dal muzu uz jen cekat
Vy, co jste strihaly vres do uplne hnedeho... jak to vypada, zelena se nekde?
Nejlépe po 20 ti, nebo spíš po 30 ti? To už mi pak bude jedno.
Se přiznám, že jsem ztratila nervy a vyrvala asi 15 vřesů! Byl toho plný biokontejner, už to byly docela velké trsy... každý den jsem kolem toho chodila (byly v předzahrádce) a nebylo to na mě

Prázdná místa jsem zasypala kůrou a teď tam převládly vřesovce. Které jsou ovšem taky strašné, takže ty půjdou zase na podzim. Dosázím vřesy a vyrvu pro změnu vřesovce. Obnovím to prostě.
gabčo, krásné to máš
betasko, mně to nepřipadá tak hrozné... já měla hnědé pak úplně vše,den po dni to schlo.
Já furt vyčkávám. Taky se mi zdá, že to u Betas není tak hrozné. Já se přiznám, že tomu nijak nepomáhám, buď se vzchopí nebo půjdou. Mám stovky dalších kytek, co něco potřebují a to bych se z toho zbláznila.
Letos e celkem vydařily javory a hezky pokvete i cornus. A někdo se ptal na tu azalku kermesinu, tak ta teprv pokvete.(3 foto)
Ale azalky celkově dostaly v zimě na prdel.
Anavi, ty ses teda mekon
takhle me v tom nechas??
Holky, to se vam zda. Tahle spodni cast je mozna lepsi, nez ten zbytek. Jeste porad nemam vse ostrihano. Az to bude, dam odpuzujici fotku. Taky nevim, co udelat se stojatymi jalovci... to rezave jsem trosku obouchala, ale pod tim vypada ker skoro z pulky mrtvy. Z peti jsou poskozene tri. No uvidime... Ja proste opravdu letos nic nevykopu, budu testovat, co to udela. Proto si to ted i vic fotim, abych mela porovnani... verim, ze se dost veci zveti. 
Jinak nemuzu vubec shrnout, jestli hur dopadly vresy nebo vresovce. Je to tak 50/50. Nektere vresy jsou uplne OK, jine uplne hnede. Vresovce nektere kvetou, nektere jsou jen suche klacky
Jak uz jsem psala, paradoxne se mi nejlip jevi daboecie a vres skyline. Ten se mi ani nechtelo strihat, jak byl pekny...
Vsechny moje letosni fotky jsou jak z hororu
Jak nocni mura zahradnika

Gabco, ty jsi mela ten cornus, vid? Kvete ti? Ja se dnes do nej uplne zamilovala v zahradnictvi
Cornus Florida.. Jaky druh mas ty? Dari se mu? Meli jen obri, chtela bych mensi, zkusim objet mistni zahradnictvi a hlavne si o nem neco nastudovat...
Betas, jo mám cornus cousa copacabana. Pokvete hezky, ale byl právě chráněný tím cypřišem. Potřebovala bych to torzo vykopat a nasadit místo něj něco jinýho. Jenže než bude stínit, chvíli to potrvá.
[www.florapack.cz]
A on potrebuje stin? Je prekrasny
Kde jsi ho kupovala?
No, stín asi úplně ne, ale na jaře je lepší, když je chráněný. Pak prý může omrznout a nekvete. No letos se tak nestalo, pokvete. Jupí.
Kupovala jsem ho v zahradnictví Žižka, byla jsem osobně, je to od nás kousek, cca 20 km.
[www.zahrada-zizka.cz]
Gabco, toho by byla škoda, Zajímavé, že jim letošní zima nijak neublížila. Na chalupě kvete. Sem jsem v rámci záchranné akce jeden starý stěhovala. Kupodivu přežil.
Takze chcete rict, ze to je nejaky choulostivy ker a u nas v horach by nesel?
Betas, píšou do - 29 °C, to by šlo, ne?