![]() |
pátek 9. června, 03:32 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Strach, úzkost, tréma...
Mončo a co se děje? Bojíš se zkoušek?
Prosím tě ty a něčeho se bát. Zvládla jsi v životě už horší věci než nějakou zkoušku.
Já v tebe věřím, jsi moje modla.
Amee...
spíš jen jedný. Díky.
Ale ten pocit je pitomej...ať děláš, co děláš, je ti blbě fyzicky. Vy to nikdo nemíváte?
Trému, tu já moc dobře znám.
Potýkám se s ní v zaměstnání, téměř denně. Bohužel to řeším tím nejhorším možným způsobem.
Jinak úzkost je něco jiného, to je neopodstatněný strach z něčeho nekonkrétního. Strach je pak obava z něčeho konkrétního, co můžeme identifikovat, popsat, případně z toho, co už důvěrně známe, zažili jsme...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Kdyz jsem mela strach ze zkousky a ucila jsem se dostatecne, tak jsem si vzdycky rekla, ze víc uz jsem proto udelat nemohla, takze mám cisté svedomí. Zbytek uz je jenom osud.
Kdyz to nevyjde, nemusím si delat výcitky. Pokud jsem nebyla pripravená tak, jak bych si predstavovala, tak jsem se holt radovala, kdyz jsem mela stestí, pokud ne, tak holt príste. ( I kdyz musím zaklepat, se to nikdy nestalo) . Jo a predstava zkousejícího jak tlací, taky pomáhala.
Tak at ti to vyjde bez prujmu.
Tauro...přesně tak. Každý ten pocit je jiný. Tréma se dá překonat...znám to a myslím, že ji celkem zvládám. Strach je lepší, víš, čeho se bojíš. Úzkost je sviňa...je to pocit, kdy nevíš, odkud co přijde. Takové očekávání nějakého průseru. Nemám to ráda, je to něco, co nemám pod kontrolou a to nesnáším.
Jájo...to už jsem taky zkoušela.
Dala jsem si dva grogy...ale nic moc.
(to není řešení, že?!).
Tak trému neznám...,hop nebo trop..nepřipouštím si to. Z nějakého možného fiaska si hlavu nedělám...
Úzkost to jo to znám....takové vnitřní napětí, přesně jak píše Mona, ale většinou bez nějaké vnější příčiny...
V tu chvíli se musím ponořit do něčeho, při čem musím myslet , zaměstnat ruce a ne se rozptylovat...
Lado...rozptýlila jsem se dnes žehlením.
Na záhony holt teď nemůžu.
Trému jsem mívala při bruslení před závodama...takové ztvrdnutí nohou. trenérka nám dávala před jízdou kousek čokolády. Nebo tréma před nějakým vystoupením před lidma...ale i to se dá natrénovat.
Znám dost dobře. Řeším to blbě. V noci si jdu zakouřit a čučím z okna. Stejně to nepomáhá.
Trému mám obrovskou. Třeba před maturitou to bylo hrozný. A ještě umocněný tím, že jsem musela jít v šatech!!!!
V mládí jsem to řešila alkoholem, teď spíš nějakej prášek.
Teď to mám dobrý - Kashika chodí pozdě spát, takže když se v noci vzbudím a nemůžu usnout, jdeme si zakouřit spolu, pokecáme a je mi zase dobře.
Takže vlastně chci říct, že mi nejvíc pomůže, když si můžu pokecat s někým, kdo je vzhůru.
Uf, to je spisek
Jsou dva druhy trémy, jak jsem se dozvěděla od své homeopatky.
Já mám vždy až průjem, nevěřím si, mám třes, nedostatek energie,, ale nepomáhá ani homeopatikum "přímo na míru", prostě jedině pomáhají uklidňující (utlumující) léky nebo alkohol...
Což není optimální. Tréma je součástí mého povolání, a ani za těch 13 let se to nezměnilo..,..
Mě se tréma taky drží celej život. Na základce jsem nikdy nevystoupila na vánočních besídkách a školních akademiích a to se učitelka hodně snažila mě tam dostat, protože jsem hrála na harmoniku (jediná ve škole, jinak samej klavír)
Máma musela přijít do školy a vysvětlit jí, že před lidi prostě nevylezu 
Ještě poznatek: v depresi zásadně nepiju. Nevím, jak to funguje u vás, ale mně alkohol pouze znásobuje náladu, se kterou začínám pít. Tedy když mám nějakou depku nebo z něčeho strach, alkohol to jen zvýší.