pátek 26. dubna, 23:27 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Tipy a fígle do kuchyně

Datum: 14.08.2006 10:19
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?

Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často?

 

Kamarádka mi poradila, že přidává do bramborové kaše dva až tři trojúhelníčky taveného sýra. Od té doby, co jsem to vyzkoušela, si nedovedu představit bramborovou kaši bez taveňáku smiling smiley. Je krásně smetanová.

 

Potom mám zaručenou radu, jak předejít puchýři při spáleninách, které si pořídíme při vaření.

Stačí místo ochladit studenou vodou, nechat mokré a do toho nasypat sůl. Sice to chvíli pěkně štípe, ale po spálenině nebude ani památky...

 

A co máte léty prověřené vy??? winking smiley



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 5 z 21
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:41
     

    Hele, neserte, byste čuměli po mým vaření. Já jsem schopná vytvořit takový bordel, že na něj potřebuju dostatek místa. kmín pravda minulý týden došel. Sice jsem byla přesvědčená, že jsem ho už koupila, ale omyl.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

     
     
  • Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:47
     

    Já myslela, že kmín došel v Praze .-)

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:48
     

    Kmín došel u nás, ale já byla v Praze grinning smiley Galad byla doma.

     
  • Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:50
     

    eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:53
     

    Já nevím, že s tím taky nadělá, vždycky řve, ať nedávám hlavně do brambor kmín a najednou se bez něj neobejde.

     
  • Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 20.02.2011 17:54
     


    Majka napsal(a):

    Kmín došel u nás, ale já byla v Praze grinning smiley Galad byla doma.

    Taky ses mohla stavit v Čelákovicích. Galad nauč jak se kupuje kmín. Ona ho sháněla na dýze.

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 21.02.2011 23:19
     

    Majko u nás když něco dojde tak trvá někdy hodně dlouho než si vůbec vzpomenu to koupit. Když jsme ještě oba pracovali tak jsme si vždycky večer připomínali, co je potřeba koupit ( třeba týden až dva - a ani jeden jsme si druhý den nevzpomněli). Pak nastal nějaký zvláštně příznivý okamžik a ..... vzpomněli jsme si pochopitelně a koupili oba grinning smiley grinning smiley Tak jsme např. po 14 dnech vyškrabávání veškerých solniček zčista jasna měli doma 2 kg soli najednou (asi proto, že sůl je nad zlatowinking smiley ).

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 03.03.2011 19:27
     

    Missi, tak jaká je zkušenost se stojanem, jsi spokojená?

     
  • Autor: slunino
    Status: začátečník

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 25.01.2012 18:05
     

    Jak uskladňujete křen? Nechala jsem si vyrýt trochu křenu. Malou část použiju, ale co se zbytkem? Stačí omytý dát do ledničky? Obalit potravinovou fólií?

    Děkuji předem za vaše postřehy a nápady. slun.

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 31.01.2012 20:54
     

    To by mě taky zajímalo, nám vždycky v ledničce vyschne nebo zplesniví a celkem rychle sad smiley asi nastrouhat a dát do mrazáku že? nic jiného mě nikdy nenapadlo,ale nejsou lidi, tak většinou vyschne thumbs up

     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 31.01.2012 21:09
     

    Já ho tam mívám zabalený v potravinárské folii a vydrží docela dlouho.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 31.01.2012 21:23
     

    Také ho balím do fólie a mám v ledničce v šuplíku..

     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 31.01.2012 21:42
     

    Já mám vyzkoušeno zabalit křen v celku do obyčejných novin, strčit do studené vody a ty noviny vymačkat (oni se k tomu kořenu přilepí a jsou vlhký). Pak dát do igelitového sáčku, uzavřít a strčit do chladničky do prostoru pro zeleninu. Jednou za dva měsíce, nebo při použití, dát nové noviny. Vydrží i rok a je jak čerstvě vykopaný thumbs down .

     
  • Autor: peefko
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 01.02.2012 11:37
     

    Bezva tipy, vyzkouším thumbs down. Křen mi vždy vyschne nebo uhnije.

    A díky vašim tipům už nebrečím u krájení cibule. Kromě kousku kůrky v puse pomáhá i trocha vody v puse. Ale u křenu mi to nefungovalo, u strouhání slzím. Funguje jedině předání struhadla manželovi, ať si slzí on winking smiley.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 01.02.2012 13:52
     


    suee napsal(a):

    To by mě taky zajímalo, nám vždycky v ledničce vyschne nebo zplesniví a celkem rychle sad smiley asi nastrouhat a dát do mrazáku že? nic jiného mě nikdy nenapadlo,ale nejsou lidi, tak většinou vyschne thumbs up


    viděla bych to taky na ten mražák, ale jestli neztratí na síle confused smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.