pátek 26. dubna, 23:23 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Ostatní a volné téma
hodnocení: 4.70
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma
Diskutujte! Ostatní a volné téma. Aneb co se nikam nevešlo..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Mobily ve škole

Datum: 24.10.2008 15:39
 

Jaký máte názor na používání mobilů ve škole....z hlediska rodiče? Díky za názory. winking smiley

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 123 | další
    Aktuální stránka: 1 z 3
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 16:31
     

    Já bych je ve škole zakázala...teda striktně při vyučování, mobil v aktovce na vlastní riziko...Připadá mi, že mobil v kapse ubírá u dětí na zodpovědnosti....

     
  • Autor: Reklama

    Re: Mobily ve škole

     
     
  • Autor: anny
    Status:

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 16:48
     

    Já by som prikázala mať ho na hodinách vypnutý,inak by mi nevadil. Naopak v dnešnej dobe je asi dobré,keď može byť dieťa v kontakte s rodičom.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 16:56
     

    Mně se jedná třeba o tuto situaci:

     

    Zkušenosti s používáním mobilního telefonu ve škole

    Autor: Mgr. Zdeňka Birtková
    Datum vložení: 2.11.2006 22:28:19

    Zdravím Vás všechny na tomto diskusním fóru a zasílám Vám článek, který vyšel v MF Dnes.Tou učitelkou, která zadržela mobilní telefon jsem já a zajímal by mě Váš názor na tuto problematiku. Děkuji. Z. Birtková
    Školák přišel o mobil s nahrávkami



    Bohuslavice - Zabavený mobilní telefon na základní škole v Bohuslavicích na Opavsku zaměstnal policisty a nyní i přestupkovou komisi hlučínského městského úřadu.
    Třídní učitelka říká, že telefon dvanáctiletému školákovi zabavila poté, co opakovaně nahrával své spolužáky v choulostivých situacích - na toaletách či při převlékání do tělocviku. Rodiče hocha na ni podali trestní oznámení pro podezření z krádeže.
    Chlapce na záchodcích nebo dívky převlékající se ve školní družině si páťák nahrál přímo do mobilního telefonu, a pak záběry ukazoval spolužákům. Proto mu třídní učitelka mobil zadržela. „Neměla jsem v dané chvíli jinou možnost, pokud jsem chtěla zabránit dalšímu natáčení,“ vysvětluje.

    Chlapec brečel, že jej někdo nahrál na toaletě

    „Nejprve nahrával žáka 4. třídy o přestávce na záchodcích. Ten pak přišel za učitelkou a brečel, že si jej někdo natáčel, jak čurá,“ popisuje situaci Zdeňka Birtková. Jako třídní učitelka páťáka měla situaci vyřešit.
    Napsala upozornění rodičům a když se školák přiznal i před ředitelkou školy, vše se vyřešilo domluvou. O několik týdnů později se však situace opakovala a mobilní telefon skončil v trezoru školy.
    „Ve školní družině si nahrával holky, které se převlékaly do tělocviku. Vychovatelka mu to zakázala, přesto dále točil,“ vypráví třídní učitelka. „Zadržela jsem mu mobilní telefon a dala jej do školního trezoru, abych ho příštího dne předala rodičům,“ dodává.
    Rodiče na třídní učitelku podali trestní oznámení a ještě večer musela podat vysvětlení policii. Rodiče hocha se k situaci nechtěli vyjádřit.

     

     

    Takže: má právo mobil ,,zabavit´´ nebo ne? Ono totiž nejde o nějaké pípnutí při hodině. jde o zneužívání dalších funkcí mobilu.

     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 16:57
     

    na škole,kam chodí kluk je používání mob.v době vyučování zakázáno.také rodiče jsou každoročně poučeni o začátcích a koncích hodin, aby dítěti,když už,tak volali v době přestávky.Myslím,že se to bez mobilu dá dost dobře vydržet z obou stran.nejde jen o volání,ale spíše o hraní her pod lavicí,poslouchání muziky a ...,pak je asi zcela nemožné donutit dítě k pozornosti.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 17:13
     

    To je právě problém....místo aby rodiče dítěti nafackovali, tak mu svým jednáním daj najevo, že je vlastně v právu a jeho chování schvalují....

     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 17:20
     

    Lado,to máš pravdu.vybavuje se mi scénka ze tř.schůzek,kdy jeden rodič spílal učiteli,že dítěti zabavil mobil/jako,že je to drahá,osobní věc,že je to málem krádež.../,ale jak by měl jinak učitel donutit dítko tel.odložit,to neporadil.jen cosi mumlal o přirozené autoritě.jenže,když si dítě doma vyslechne,že rodič jednání učitele haní,tak jaká autorita.sad smiley

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 17:29
     

    To je přesně ono...rodiče tím daj najevo, že také nerespektují školní řád... Pak se oháněj auroritou, kterou beztak nemaj ani oni ...kdyby ji měli, tak si to dítě nedovolí...protože tuší, co by následovalo.., právě zabavenej mobil rodiči..

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 17:36
     

    Bohužel máte pravdu. Na druhou stranu kdo z nás nezažil, že zvoní mobil v kině, v divadle, na přednášce...děti to okoukají. confused smiley

    Ve školním řádu téměř každé školy už pravidla používání mobilů jsou...a argumentace žáka? Prý :,, A co když mi bude volat máma?´´. Tak nevím, vy někdo voláte svému dítěti, když je ve škole? Chápu, že může nastat nějaká vážná situace, ale to se dá vyřídit přes pevnou linku školy, že jo...

    Taky by mě zajímala právní stránka věci.....(s tím zabavením a předáním rodičům).

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 17:48
     

    Zásadně, když přicházím do kina, divadla, k lékaři, kamkoli kde je nevhodné zvonění mobilu, mobil vypínám.

    V tomto případě bych nafackovala jak rodičům, tak i klukovi. Kdyby si mně zavolali do školy a sdělili mi informaci co můj "chlapeček" prováděl, propadala bych se hanbou. A doma to s ním probrala. Nikdy by mně nenapadlo volat synátorovi v době vyučování, chci aby do školy mobil nosil, ale má nakázáno ho v době .vyučování vypínat a taky se tak děje. Má ho proto, aby mi volal, že už jede ze školy domů, prostě pro kontrolu.

    Někteří rodiče mají prostě divnou morálku a ještě si dovolí obvinit učitelku z krádeže, bože kde to žijem.

    Zlatá doba bez mobilů.

    Jo a pokud bych potřebovala mluvit s klukem v době vyúčování, tak volám na pevnou linku do školy, řeknu důvod (vážný důvod) a vyžádám si ho k telefonu.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 18:08
     

    Amee, souhlasím s tebou...Za nás, když kluk dělal nějaké vylomeniny, tak si ho učitel vytáh, proplesknul ho. A byl klid..kluk byl rád, že to dopadlo takto a dal si zase na nějakej čas bacha. Nepřicházelo v úvahu, že by si doma stěžoval, protože by následoval ještě další trest od rodičů..

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 18:27
     

    Tak já nejsem Laduš zase pro, aby mé děti kdokoli propleskával, to eventuelně zvládnu sama. To se dá taky zneužít. Jsem ovšem pro, aby dostaly přiměřený trest. Úkoly navíc, v případě tělocviku třeba běhání či cviky navíc, nebo umývat tabuli celý měsíc, rozdávat či sbírat sešity, popřípadě vysbírat papíry a bordel v okolí školy co já vím. Myslím ,že trestů se najde dost a dost. Neuznávám ani moc poznámky od učitelů tipu, "nevhodné chování o přestávce". Bože a co já s tím mám pak jako dělat. Zeptám se co prováděl a doma mu vynadám, poučím co si nemá dovolovat a to je tak všechno. Kdyby mu učitelka naložila nějaký úkol a zaměstnala ho za to nějakou prací, budu spokojenější. Já jsem jednou dostala za trest, týden zametat spadané listí, na školním dvoře, protože jsme se s holkama honily po chodbách ve škole. Víckrát jsem už neběhala, to byla taková fuška. Učitelka si promluvila s mámou, ta to schválila a bylo. Pěkně jsem si to odpracovala. Pravda je, že byla jiná doba, my měly aspoň za komunistů ještě jakýs takýs respekt k autoritám.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 18:37
     

    Amee...úkoly navíc nejsou přípustné...nemůžeme přece miláčky přetěžovat. confused smiley Práce navíc, ve smyslu nějakého toho úklidu třídy, služby navíc...to jo. winking smiley Taky nejsem zastáncem poznámek...na druhou stranu...pokud nebudou mít poznámky a pak najednou přijde třeba důtka nebo dvojka z chování, budou se rodiče právem ptát, jak je to možné, když doposud bylo vše v pořádklu, nikde žádná poznámka.....

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 18:43
     

    No jo no, když ono dnes není nic přípustné thumbs up, ale kopnout si třeba do učitele, nebo mu nasazovat odpadkový koš na hlavu, to je přípustné (nedávno na netu)

    My máme zavedené ve škole s naší třídní učitelkou, každé první úterý v měsíci konzultační hodiny. Pokud je s dítětem problém, jsme přislušné úterý vyzvání k návštěvě školy. Pokud se nic neděje, nemusíme tam chodit. Jinak máme klasické třídní hodiny, v rámci celé školy. Takže nemůžu být pak překvapená.

    Možná je to i tím, že nemám problémové dítě. Ve škole je v pohodě, na třídní schůzce mi učitelka vždycky řekne " k vám já nemám nic" jsem za dvě minuty vyřízená a jedu domů. Kdyby měla nějakého sígra, možná bych pak mluvila jinak co já vím.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Mobily ve škole

    Datum: 24.10.2008 18:46
     

    Amee, to bylo u pár sígrů, kde už nic nepomohlo..a toto byla naopak potupa, když dostal lepáka.. ...jasně bylo to vyjímečně..Jen jsem chtěla říct, že rodiče věděli, co synek někdy dokáže ... winking smiley

    Ono je to opravdu někdy dost hrozný co si děti dovolej...jo a nějaké zametání dvorku, by bylo asi účinné, ale mám pocit, že to je asi i zákonem zakázané...

     
Stránky:  123 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Ostatní a volné téma (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.