Re: Mobily ve škole

Autor: Mona, Datum: 24.10.2008 16:56

Mně se jedná třeba o tuto situaci:

 

Zkušenosti s používáním mobilního telefonu ve škole

Autor: Mgr. Zdeňka Birtková
Datum vložení: 2.11.2006 22:28:19

Zdravím Vás všechny na tomto diskusním fóru a zasílám Vám článek, který vyšel v MF Dnes.Tou učitelkou, která zadržela mobilní telefon jsem já a zajímal by mě Váš názor na tuto problematiku. Děkuji. Z. Birtková
Školák přišel o mobil s nahrávkami



Bohuslavice - Zabavený mobilní telefon na základní škole v Bohuslavicích na Opavsku zaměstnal policisty a nyní i přestupkovou komisi hlučínského městského úřadu.
Třídní učitelka říká, že telefon dvanáctiletému školákovi zabavila poté, co opakovaně nahrával své spolužáky v choulostivých situacích - na toaletách či při převlékání do tělocviku. Rodiče hocha na ni podali trestní oznámení pro podezření z krádeže.
Chlapce na záchodcích nebo dívky převlékající se ve školní družině si páťák nahrál přímo do mobilního telefonu, a pak záběry ukazoval spolužákům. Proto mu třídní učitelka mobil zadržela. „Neměla jsem v dané chvíli jinou možnost, pokud jsem chtěla zabránit dalšímu natáčení,“ vysvětluje.

Chlapec brečel, že jej někdo nahrál na toaletě

„Nejprve nahrával žáka 4. třídy o přestávce na záchodcích. Ten pak přišel za učitelkou a brečel, že si jej někdo natáčel, jak čurá,“ popisuje situaci Zdeňka Birtková. Jako třídní učitelka páťáka měla situaci vyřešit.
Napsala upozornění rodičům a když se školák přiznal i před ředitelkou školy, vše se vyřešilo domluvou. O několik týdnů později se však situace opakovala a mobilní telefon skončil v trezoru školy.
„Ve školní družině si nahrával holky, které se převlékaly do tělocviku. Vychovatelka mu to zakázala, přesto dále točil,“ vypráví třídní učitelka. „Zadržela jsem mu mobilní telefon a dala jej do školního trezoru, abych ho příštího dne předala rodičům,“ dodává.
Rodiče na třídní učitelku podali trestní oznámení a ještě večer musela podat vysvětlení policii. Rodiče hocha se k situaci nechtěli vyjádřit.

 

 

Takže: má právo mobil ,,zabavit´´ nebo ne? Ono totiž nejde o nějaké pípnutí při hodině. jde o zneužívání dalších funkcí mobilu.


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 21:19
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-mobily-ve-skole/read.php?1,134264,134284#msg-134284