![]() |
pátek 9. června, 04:44 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Thajsko
Diskutujte!
Podělte se se svými přáteli o zážitky z cestování, a nebo naopak získejte cenné rady před caší cestou!
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: EXOTICKÉ PLODY
Z té dužniny tam dělají výborný džem
A když jsem viděla, jak se kešu oříšky loupají a kolik to dá práce, už se nedivím, že jsou poměrně drahé 
Přidávám ještě nějaké fotky různých plodů, jak jsem je ochutnávala. Na 3. a 4. snímu je durian. O tom se píše v cestopisných knihách, že šíleně páchne a strašně dobře chutná. Po mé zkušenosti musím říct, že obě tvrzení jsou přehnaná. Páchne jen trochu (asi neznají naše olomoucké tvarůžky, tak mají zcestné představy o páchnoucích potravinách) a chuť nic moc, neoslnilo mě to. A ještě jsem přidala fotku živočišných "plodů". Koupila jsem si v tržnici směs různých červů a kobylek a musím uznat, že to bylo k vínu výtečné, se zavřenýma očima to nerozeznáte od různých (a dobrých) křupinek k pivu či vínu. Holt se to musí umět okořenit a pořádně vypražit. Já musím prostě ochutnat všechno
. Věra
Věrčo, to si fakt jedla?
No na první kobylku jsem sbírala chvilku odvahu, ale se zavřenýma očima jsem to zvládla a zjistila, že je to dobré. Já sním snad všechno. Nejmíň mi chutnali tlustější červi, protože nebyli tak propečení, ale ti hubenější krásně křoupali, no jako křupky a chuť taky výborná. Věra
Tak to bych asi nepolkla. To bych musela mít sakra dlouho hlad, abych něco takovýho schroupala.
hihi mně by to museli narvat do huby snad v kómatu

(anina)
tak ani ja by som sa nenechala na takéto niečo nahovoriť,ale SPIKE--hlavne že ti to chutilo
SPIKE to ovoce bych určitě ochutnala, ale ty červi???
Jsem netušila jak nádherně vypadá kešu.
Ovoce je nádherné, ale červíky
..... to nemusím. Znám jen dětské roupy a odkud pocházejí

Ne, fakticky, kobylky a červíci by byli pro mne dobrá dieta - nežrala bych
Dnes přidám něco, co se jíst dá a je to i krásné. Mě na mých cestách zajímá hlavně příroda, tak mezi nej zážitky počítám to, že jsem viděla, jak roste a zpracovává se kakao. A ještě k tom hmyzu - ochutnala jsem u trhovkyně skoro ze všech hromádek, co tam měla, a pak jsem si nechala namíchat asi 3 druhy. Ale přiznám se, že jsem se neovážila ochutnat švába, to bylo i na mě moc. Věra
Spike,vozíš si domov aj semená z plodov ? Nepokúsila si niečo zapestovať?
Samozřejmě že vozím
. Dokonce i ze zemí, odkud se to moc nesmí (to se vlastně asi nesmí skoro všude, jen se to málokde tvrdě kontroluje, z Austrálie jsem tedy nevezla nic, to jsem se bála). Občas něco vyroste, ale obvykle nevydrží. A taky to napíchám, dlouho se nic neděje, já zapomenu, co jsem zasila a pak nevím, co mi to vlastně roste. Teď mám krásný zelený keřík, ale netuším, co to je. A dost spolehlivě roste avokádo, dala jsem tři pecky do jednoho květináče a rostlo to velmi dobře. Musela jsem to zkrátit, aby to nebylo až do stropu. Ale to už jsem zlikvidovala. Není ale problém si ho koupit tady v obchodě a zkusit pěstovat. Je i chutné, do salátů nebo jen tak rozpůlené, do toho dolíku po pecce dáš šťávu z citronu, trochu olivového oleje a zaprášit vegetou. Dobrou chuť.Věra
Netuším, co to je. Ten červený plod na mě sám jediný čekal spadlý na zemi, tak jsem si ho přivezla z Tahjska domů. Ale už ztratil barvu.
Doplnění: Zajímavé plody lejnice smradlavé (Sterculia foetida L.) [[www.biolib.cz]] jsou krásně červené, ale po opadání ztrácejí barvu.