![]() |
sobota 20. srpna, 06:39 Svátek má Bernard
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Podobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Clematis - pochlubte se !
Gábi,ty zaschlý pupeny jsem měla na Blue Angel taky.Pupence byly velký,ale suchý.Naštěstí ne všechny,takže roste.
Gabčo, jeden mi obrazil snad po dvou letech! Čučela jsem, co to tam leze a on "ztracený", dávno obětovaný klemík.
Takže ještě opravdu vyčkej. A nebuď netrpělivá jako já... nedávno jsem vyrvala levanduli, že je po ní a jak ji mám teď připravenou v pytli do kompostu, tak si vesele obráží, potvora jedna
klematis Lazurstern jsem asi tři roky po sobě omylem vyplela. myslela jsem , že navždy. jo a loni vylezl do růže , kvetl a je v pohodě. jsou to nezmaři . letos do nich sice prší , ale proto bují o 106 .
U mne nektere vubec nevyrazily, jine naopak velmi pekne.
A prvnimi vitezi letos u me jsou alpina alba plena a Gournsey Cream.
V Tescu nic neměli, ... Jen pár latnatek a prázdný regály
začala kvést alpina, půjde po odkvětu nakrátko
ano , ano - je třeba ji ostříhat . vyhodí nové šlahouny a další rok bohatě pokvete ..
Hezky vám to kvete. A já ani nevěděla, že jsou taky bílé, jak má Kika.
Já ten svůj nestříhám vůbec. Ale já to tady nemám s clematisy jednoduché. Takže když nějaký vyroste jako ten u dílny, tak by dědka kleplo, kdyby pak neobrazil. Hlavně, když předtím vypadá dobře.
Montana začíná lézt do magnolie. Musím s tím něco udělat až dokvete. Kdysi mi málem uškrtila velký tis. Pak zmrzla a obrazila. Tak ji dědek přestěhoval.
chyba , velká chyba, nestříhala jsem ani jeden
ale rostou
Krásně vám kvetou - jak montana, tak alpina.
Montanu mám od loňska na chalupě, a za rok vytáhla o cca 2 metry. Měla krásně nasazená poupata, ale nevím, kdy se na chalupu podívám, předpokládám, že teď už taky kvete.
Tak u nás ještě nekvete žádný, obvykle to mezi prvními rozbalí The President, ale zatím je v poupatech. Mně bylo líto ostříhat narostlý Blue Angel a lituji... protože je ve spodu holý.
Ať stříhám nebo ne, mám je od dpodu holé. Prisadila jsem k nim hosty
ještě mám někde 3 kusy, ale potřebuju ještě jeden ke stromu, na ten plnokvětý jsem zvědavá, poupata má
(výška 360 m.n.m.)
Irisko, clematisy nemají listy hned odspodu První pár listových pupenů je tak 20 cm nad zemí a květy jsou ještě výše od země. A to i na výhonech narostlých z půdy. A nižší hosty, to může být prospěšné, alespoň budou mít clematisy nohy ve stínu - nemají rádi, když jim svítí slunce do míst, kde mají kořeny. A stříhat, to ano. Se střihem se musí opatrně u montan a alpin, tam se odstraňují polosuché výhony hned po odkvětu.