![]() |
středa 2. července, 03:49 Svátek má Patricie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Clematis - pochlubte se !
jo - ty klematisy jsou nevypočítatelné ..-- jsem zvědava na Lazurstein . letos má už velká poupata.
Já už měla klematisů, co nemám, ani nepočítám....
Pravidelně částečně klepne Cholmondeley, úplně WN, ale leze ze země, Miss batemenn by chtě dát jinam, je to asi 5 cm nitka.
A některé nevylezly už vůbec.
Velcí držáci jsou trojkový Polish Spirit a madame Julia Correvon. Jo a polský Gabriel Narutowitz - ten je asi ze všech nej....., je zase obsypaný poupaty.
Myslím, že Julii mám v kombinaci s růží z Jericha (zimolezem) a letos se teda nadechla... asi jí taky pomohla ta voda, jinak soupeří o vláhu s trvalkami,které jsou kolem. Jestli ji neumoří mšice nebo ji neklepne, tak myslím, že by to mohla být pěkná podívaná.

Teď se mi líbí "barevná nálada" v zahradě - aniž bych to plánovala, kvete vše do modra a do fialova - clematis, kakost, šanta, poléhavé floxy, hvozdíky a do toho tam je bordový bez a dlužichy... moc hezky se na to kouká.
A to jsem fialovou a růžovou dřív v zahradě nemohla "ani cítit"...

(380m n.m.)
... mám je samou mšici a plno mravenců - Dr. Ruppel - Guernsey Cream - Omoshiro
něco veselého před spaním
( Brno, 250m n.m.)
Moje C. nic moc, ale pár květů ukázaly
Kordulo
, ale super, je vidět, že to funguje.
Iviku, krasné květy, znáš jména?
Lepší je fotit ve stínu, vynikne víc tak jeho krása, ale neodolala jsem.
Gabriel Narutowitz. 
Fascinuje mě, že má květy už od země.
Gábi , to je nádhera to se jen tak nevidí

... a můj "ramínkový ", loni koupený Kaiser
iy brďo Gábi !!! ten je nádherný

Gábi,ten teda je.Krásný olistěný i dole.Mě se moc letos nedaří.Dva úplní mrzáci,Mis Bateman měl jen 4 květy,Comtesa má květů hodně,ale vyholený spodek,dobře kvetl Nelly Moser,ten nezklame,Blue Angel ještě nekvete,ale ten vypadá dobře
Kordul, císař je moc pěkný.
Bosk, taky bohaté kvetení.
Já mám klematisů taky několik, ale jen tento je takový suprový. U některých mám dva výhony. Nejlíp jsou na tom teda viticelly, mám Polish Spirit a Madame Julia Correvon po 2 kusech a ty jsou super. Kvetou teda o něco později.
Celkem slušně ještě pokvete Hagley Hybrid a Cholmondeley, jinak ostatní je bída. A že jsem jich měla.
Mě uschnou i poupata. Neotvírají se.
Krásný kousky k vidění.Mně znechutil Huldine. Vypadal, že bude na mé poměry docela velký. Kleplo ho totálně.