pátek 26. dubna, 07:17 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 3

Bramboráky

Datum: 28.12.2006 13:17
 

Prosím, máte někdo nějakou fintu na to, aby těsto nečernalo?

A vůbec...jaké máte rádi bramboráky a s čím?

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12345 | další
    Aktuální stránka: 1 z 5
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 13:41
     
    Dělám bramboráky plněné uzeným masem a k tomu jako přílohu dva zeleninové saláty - jeden sladký mrkvový a druhý zelný se sladkokyselou zálivkou. Vypadá to jako šílená kombinace. ale je to velice dobré.
     
  • Autor: Reklama

    Re: Bramboráky

     
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 13:43
     

    Vladko...to může být dobré...já tyhle kombinace můžu. Nejraději ho mám s kysaným zelím. A jinak s kořeněnou masovou směsí, posypaný sýrem.

     

    Co s tím šednutím (černáním)?

     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 13:57
     
    Dodáš prosím recept ma tu masovou směs dovnitř?winking smiley
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 14:27
     
    Libi...to je různé, je to obyč čína třeba z kuřecího. Prostě co dům dal a co komu chutná. Dám kopeček směsi na bramborák, posypu sýrem a je to. Někdy to ještě zapékám.
     
  • Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 16:08
     
    Já tu směs dovnitř delám podobně jako Mona, ale zamíchám do ní kyselé zelí je to moc dobré
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 22:27
     
    Díky, tak musím vyzkoušet, vypadá to fakt  na velký mls winking smiley
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 23:11
    Hodnocení fotografie "Bramboráky": 3
    Hodnocení kategorie "Teplá kuchyně": 3
     

    Mono, k tomu tmavnutí těsta na bramboráky:

    nastoruhaný brambory přelít hrnečkem horkýho mlíka. Chvíli nechat stát a mlíko slít. Zkus to.

    Mám taky zkušenost, že některý brambory vůbec netmavnou a některý ano.confused smiley

     
  • Status:

    Re: Bramboráky

    Datum: 28.12.2006 23:43
     
    Tmavnutí těsta mi nikdy nevadilo, takže jsem proti tomu nedělal nic, ale myslím, že by pomohl citron. Miluju biftek s bramboráčkama a kyselejma houbičkama. Biftek  je dost drahá záležitost, ale dá se to jíst i bez něj - kombinace s houbičkama je skvělá. Jinak bramboráčky jako příloha k dobrýmu  guláši taky nejsou k zahození.
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 29.12.2006 08:42
     

    Evano...to vyzkouším, díky,

    Blb...mně to také zase až tak nevadí, ale přece jen ke konci smažení už je ta hmota nějak nevzhledná...grinning smiley

     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Bramboráky

    Datum: 03.03.2007 21:26
     

    Někdy přidávám do bramboráků houby,(čerstvé) mírně podušené, může být i zbytek smaženice. Je to dobrá změna.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 04.03.2007 22:53
     

    Do těsta leju mléko lehce ohřáté, ne horké a malinko stejně černá, ale já to většinou jdu hned smažit, tak mi to tmavnutí tolik neva.

    Spíš bych ráda nějaký fígl na to, aby byly skutečně křupavé!!!

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 04.03.2007 23:31
     

    Mono, zrovna jsem je dělala v pátek k obědu s italskou rajskou polévkou. Jsem zvyklá ještě z mládí. Doma jsme je většinou dělávali s bílou zelňačkou ale miluju je i bez ničeho - hlavně když nejsou moc silné a jsou hezky usmažené do křupava. Zapiju je čímkoli a jsem spokojená.

    Na to hnědnutí používám pouze mléko - postrouhám brambory, vymačkám vodu co to jde a na  ředění pak přidám trochu mléka.

    A pro Anavi - myslím, že když dám vejce navíc,  o trochu méně mouky  a ne moc silné usmažíš na dobře rozpáleném tuku , budou přesně křupavé.

    Super jsou i ty plněné masovou směsí " co dům dal a fantazie kuchaře dokáže vytvořit " . Ale to už považuji za moc pracné . Když se dají do těsta kousky uzeniny nebo uzeného masa, úplně stačí.

    Prostě a jednoduše:  bramboráků není nikdy dost.  Přeji vynalézavost a dobrou chuť.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 05.03.2007 07:52
     
    Díky, s tím mlékem to zkusím.winking smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bramboráky

    Datum: 05.03.2007 09:25
     

    čtu, že Dasa taky vymačkává šťávu z brambor, kamarádka mi zase říkala, že to nikdy nedělá a musím říct, že její bramboráky jsou úplně úžasný!!! Takový já neudělám ani kdybych se zbláznila!!!

     

    Jaké dáváte koření? Pepř, majoránku, co dál?

     
Stránky:  12345 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.