pátek 26. dubna, 07:17 Svátek má Oto
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Vladko...to může být dobré...já tyhle kombinace můžu. Nejraději ho mám s kysaným zelím. A jinak s kořeněnou masovou směsí, posypaný sýrem.
Co s tím šednutím (černáním)?
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Mono, k tomu tmavnutí těsta na bramboráky:
nastoruhaný brambory přelít hrnečkem horkýho mlíka. Chvíli nechat stát a mlíko slít. Zkus to.
Mám taky zkušenost, že některý brambory vůbec netmavnou a některý ano.
(Jan Kunc)
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
Evano...to vyzkouším, díky,
Blb...mně to také zase až tak nevadí, ale přece jen ke konci smažení už je ta hmota nějak nevzhledná...
Re: Bramboráky
Někdy přidávám do bramboráků houby,(čerstvé) mírně podušené, může být i zbytek smaženice. Je to dobrá změna.
Re: Bramboráky
Do těsta leju mléko lehce ohřáté, ne horké a malinko stejně černá, ale já to většinou jdu hned smažit, tak mi to tmavnutí tolik neva.
Spíš bych ráda nějaký fígl na to, aby byly skutečně křupavé!!!
Re: Bramboráky
Mono, zrovna jsem je dělala v pátek k obědu s italskou rajskou polévkou. Jsem zvyklá ještě z mládí. Doma jsme je většinou dělávali s bílou zelňačkou ale miluju je i bez ničeho - hlavně když nejsou moc silné a jsou hezky usmažené do křupava. Zapiju je čímkoli a jsem spokojená.
Na to hnědnutí používám pouze mléko - postrouhám brambory, vymačkám vodu co to jde a na ředění pak přidám trochu mléka.
A pro Anavi - myslím, že když dám vejce navíc, o trochu méně mouky a ne moc silné usmažíš na dobře rozpáleném tuku , budou přesně křupavé.
Super jsou i ty plněné masovou směsí " co dům dal a fantazie kuchaře dokáže vytvořit " . Ale to už považuji za moc pracné . Když se dají do těsta kousky uzeniny nebo uzeného masa, úplně stačí.
Prostě a jednoduše: bramboráků není nikdy dost. Přeji vynalézavost a dobrou chuť.
Re: Bramboráky
Re: Bramboráky
čtu, že Dasa taky vymačkává šťávu z brambor, kamarádka mi zase říkala, že to nikdy nedělá a musím říct, že její bramboráky jsou úplně úžasný!!! Takový já neudělám ani kdybych se zbláznila!!!
Jaké dáváte koření? Pepř, majoránku, co dál?