Re: Bramboráky

Autor: Dasa, Datum: 04.03.2007 23:31

Mono, zrovna jsem je dělala v pátek k obědu s italskou rajskou polévkou. Jsem zvyklá ještě z mládí. Doma jsme je většinou dělávali s bílou zelňačkou ale miluju je i bez ničeho - hlavně když nejsou moc silné a jsou hezky usmažené do křupava. Zapiju je čímkoli a jsem spokojená.

Na to hnědnutí používám pouze mléko - postrouhám brambory, vymačkám vodu co to jde a na  ředění pak přidám trochu mléka.

A pro Anavi - myslím, že když dám vejce navíc,  o trochu méně mouky  a ne moc silné usmažíš na dobře rozpáleném tuku , budou přesně křupavé.

Super jsou i ty plněné masovou směsí " co dům dal a fantazie kuchaře dokáže vytvořit " . Ale to už považuji za moc pracné . Když se dají do těsta kousky uzeniny nebo uzeného masa, úplně stačí.

Prostě a jednoduše:  bramboráků není nikdy dost.  Přeji vynalézavost a dobrou chuť.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 20:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bramboraky/read.php?1,3756,7868#msg-7868