pátek 4. října, 06:46 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zelené pokojovky
Pryšec nějak přerostl, příští rok ho vyhodím a vypěstuji z větvičky nový.
Yuka je taky vypěstovaná z uřízlé špičky. Vypadá teď pěkně a daří se jí.
Mám podobnou,taky z uřízlého vrcholu.Dostala jsem ji kdysi od mamky a už byla skoro do stropu.Tak jsem ji ufikla ,dala zakořenit a jede znovu.
Já ji kdysi darovala dceři, ale ta se o ni moc nestarala, měli ji v chodbě bytového domu. Tři vrcholky vyčouhly a ještě se zkroutily. Uřízla jsem ji, ale bohužel málo, tak jsme po čase řízla znovu a podnož už znovu neobrazila. Ale mám tuhle novou rostlinu a ve vodě už 2 roky přežívají ty další vrcholy. Snad je konečně taky zasadím. Chci jednu opět svěřit do péče dcery. Má teď kytky pěkné, protože mají dost světla.
Mamka na ni taky neměla vhodné místo.Mě se takový kytky líbí,protože nejdou do šířky.Mívali jsme monstery,ale ty byly tak gigantický,že jsme se jich museli zbavit.Jednu obr.si vzala kamarádka mé kolegyně do haly.
Bosk, na monstery taky vzpomínám. Když se jim daří a mají zdravé lesklé listy, jsou to krásné kytky. Bohužel to místo....
Schválně nepíšu, co to je. Tipne si někdo?
podobá se kávovníku, ale není to
Avokádo ?
Avokádo mě taky napadlo, ale to nemá takle dvojité listy. Ty mi trochu připomínají zmijovec, ale taky jen vzdáleně. Marně vzpomínám, co má takhle uspořádané listy. Ale mám pocit, že to určitě znám...
Taky nějak podobně vypadal obyčejný kaštan, co děti ve školce zahrabaly do písku já spíš dumám, co má takhle puntíkatý kmínek
Aha, to jsou puntíky, takže je to zmijovec!
Já myslela, že jsou to jizvy po opadaných starších listech. A záhada je objasněná!
zmijovec nevím, má jiné listy
Já myslím, že jo. Má je trochu jinak členité, než ten můj.
Ale já mám tři druhy zmijovců a každý má ty listy dost jinak uspořádané. Ten kmínek by odpovídal.
Jo, zmijovec by to mohl byt. Taky mi ho to pripomnelo, i kdyz moje maji, myslim, trochu jinak vykrajovane listy.