sobota 11. května, 12:16 Svátek má Svatava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Marmelády
Já dělám rybízovou bez ničeho jen hodně odvařím a dám cukr, vše co dělám s rybízem, tak takto. Gelfix používám, jen na jahody, borůvky ,případně meruňky. Jednou jsem si to chtěla urychlit, použila na rybíz a byl na můj vkus řídkej, víc jsem nezkoušela. Černej rybíz nedělám. Tak ať se zadaří, nic na tom není.
Re: Marmelády
Re: Marmelády
......Děkuji, za rady, ale myslím, než se k tomu dostanu, opadá
Re: Marmelády
Kordulko, . Ale fakt na tom nic moc není. Zvládám i já, když se do toho pustím. Není to tak často. Nemám konzumenty. Používám ten troljkový preparát a většinou přidávám trošku kyseliny citronové.Želírovadlo nakoupím, když jsou nějaké akce nebo na konci sezony bývají výprodeje. A to je za pár korun. Použití po expiraci nevadí ničemu. Výrobek normálně tuhne.
Re: Marmelády
Určitě to nic není s tím gelfixem, je to za chvilku hotové. Ten rybíz bych asi trochu odvařila, když jsem ho dělala ,tak mě to napadlo až potom. Přece jenom je v něm víc vody, tak proto byl řídkej.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Marmelády
Regino, moje slova, želírovadlo nakoupím po sezoně (nebo už je to před sezonou?). Nedělám džemů moc, nikdo to nejí, jen aby bylo do lineckého a ostatního cukrpví a do máku to nemusí být tak tuhé. Z představy džemu jahodového mám osypky, nemám jahody ráda já a ani vnoučata, když už tak měsíční. Za mě jsou ovocem č. 1 ostružiny, muchovník a nebo lonicery. Kanadské borůvky se na nic tepelně upraveného nehodí, mají pak hodně divnou barvu (mají barvivo jen ve slupkách). Jednou kuchaři v hotelu chtěli očůrat borůvkové knedlíky a udělali je z koupených kanadských, hosté jejich záměr nepochopili a vše se s poukazem na to, že to nejsou borůvky, vrátilo. Pak se zase pokorně nakupovaly předražené borůvky z lesa.
Re: Marmelády
Jo a ještě k tomu rybízu. Nejdřív ho proženu mašinkou protože ty pecky v něm nikdo nechce
Re: Marmelády
rybíz nebo maliny mám v mražáku . podle potřeby si udělám marmeládu vařením a přidáním cukru . vyvařím až je hustá . je to na rychlou spotřebu ,ale v lednici něco vydrží .
edit - před vařením rozmačkám a přecedím jadérka.
Re: Marmelády
jojo, taky jde rybíz přes mlejnek, teda mám na něj nástavec na robotu, tak je to rychlovka. Sjíždím na něm ostružiny, maliny černej bez, vše kde jsou zrníčka nežádoucí. NIkdy se mi nestalo, že by se rybízovka či jiná z rybízem zkazila. PLním do horkých sklenic, víčkuju horkým víčkem, neotáčím. Občas jsem našla nějakou zapomenutou zastrčenou klidně pětiletou.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Marmelády
Mě se nikdy nic nezkazilo, ale mamince ten černej rybíz pokaždý , nikdo netušil proč. Beru do jako rizikový.
Re: Marmelády
No.. dneska s ním posypu buchtu, zítra trochu natrhám , ve čtvrtek nebudu asi doma a do pátku budu ráda když mě kosaci něco nechají.
Re: Marmelády
Jajo, děláš marmeládu z muchovníku? Nebo je ve směsi. Já ho zkusmo dala do kynutých knedlíků a bylo to mdlé. Ještě hnusnější byly teda moruše. Zlatě černý rybíz, ten mám fakt ráda, a ostružiny. I maliny, ale těch není nikdy dost.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Marmelády
Udělala jsem i marmeládu z muchovníku, přidala jsem citron. Měla jsem ho hodně od janinkyH, mě zaplodí letos pořádně prvně.