pondělí 13. května, 11:20 Svátek má Servác
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kečupy, čatní...
KEČUP
Do velkého hrnce na pečení nakrájíme rajčata, mrkev, cibule, česnek, dýni hokkaidó a jablka, rajčata samozřejmě musí převažovat. Osolíme, přidáme svazek bazalky, cukr a bylinný vinný ocet. Od každého trošku, budeme definitivně dochucovat až nakonec. Hrnec přiklopíme a pečeme na 180 stupňů čtyři hodiny, první dvě s poklicí a druhé dvě bez ní. Rozmixujeme a dochutíme cukrem, solí nebo octem, podle toho, jak nám to chutná. Zavařovací sklenice vypláchneme vroucí vodou, naplníme kečupem a sterilujeme při 80 stupních 20 minut.
Re: Kečupy, čatní...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kečupy, čatní...
To bych sežrala během pečení
Re: Kečupy, čatní...
Tak to švestkové čatní je vážně skvělý udělala jsem jen jednu várku, už pomalu začínám litovat, že jsem se nerozmáchla víc, dokud bylo z čeho. Jestli dojdu na špendlíky, zkusím asi i z nich
Re: Kečupy, čatní...
Samanko a to jsi nezkusila reliš, co jsem dávala na druhé straně.
Re: Kečupy, čatní...
Drahuško, na ten si taky brousím drápky, oblizovala jsem klávesnici, jen jsem si četla složení
Re: Kečupy, čatní...
Právě jsem ho dlabala navrstvený na topince
Re: Kečupy, čatní...
mám darovaný červený "svinstvo" v lednici. O víkendu budem slavit 2 roky Kikiny, tak se s ním pochlubím. D+J díky moc.
Re: Kečupy, čatní...
Není zač
Re: Kečupy, čatní...
chystám se na výrobu "svinstva", musí být ten vinný ocet nebo stačí normální. Rajský taky budu dávat vlastní. Zužitkuju broskvovou marmošku od lonska. I papriky budou vlastní. Můžu dát i cuketu?
Re: Kečupy, čatní...
Já myslím, že inovacím se meze nekladou Ty už máš vlastní cukety? Já je mám o velikosti sirek Lilky, ty už vypadají, jako lilky, ale cukety jsou prťavý. Podle mne je klasický ocet asi moc ostrý, takže s ním opatrně.
Re: Kečupy, čatní...
Nezapomeň na rozinky. ty jsou docela důležité
Re: Kečupy, čatní...
S dovolením sem přidám náš rodinný recept na kečup. Pro případ, že bych ho někam založila.
KEČUP podle babi
2 kg rajčat
¼ kg cibule
¼ kg jablek
20 dkg cukru
¼ lžičky skořice
1 lžička sladké papriky
1 dcl octa
dle chuti sůl (cca 1 plná kávová lžička)
10 celých pepřů
2 nové koření
(koření dát do kousku gázy a zavázat)
Vše dát do jednoho hrnce, vařit, dokud směs nebude hustá, vyndat koření v gáze, rozmixovat, propasírovat.
Dát do skleniček, otočit dnem vzhůru. Nezavářet.
Re: Kečupy, čatní...
rozinky mám, ale nikde nemůžu sehnat ten vinný ocet. Jak vůbec ta lahev vypadá?
Re: Kečupy, čatní...
Ve zdravé výživě ho určitě mají, ale má ho asi i každý větší supermarket.
Ty dražší jsou spíš do salátů. Sem ti stačí nějaký obyčejný (nebo dej normální ocet, ale opatrně, je ostřejší).
[www.bzeneckyocet.cz]
[www.zbozi.cz]
Re: Kečupy, čatní...
Věrko díky, už jsem se i v obchodech ptala a kroutí hlavou, že nemají.