![]() |
neděle 23. března, 12:22 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Co si pamatuju jako holka, dříve se peklo skoro jen kynuté, buchty, metýnky každý týden. Modní kreace se neznaly.
Peklo i vařilo se jednodušeji. Je i dneska větší výběr v surovinách. Včera jsem stáčela aronii, tak jsem si hned udělala piškot, do toho aronii, nasáklou rumem. Promažu šlehačka+tvaroh, hodně krémové, dala jsem i pařížskou. Podle mne mňamka neskutečná, rodina kvůli aronii ne, ne. Tak si to hezky užívám a papám sama.

Ty já budu dělat zítra.
Jablíčková buchta
Svatomartinské kynuté ořechové rohlíčky
Dokrájela jsem poslední jablka na štrůdl a už tu nemám vůbec nic. Budou kupovaná.
Jablko jsme letos neměli ani jedno.U nás taky budou kupovaná.
Aronii taky ještě budu sklízet, už jsou z toho skoro sušené aronie.
Tak přemýšlím, kam s tím, do buchty nemám odvahu. 
Anavi, přelij horkou vodou, nech chvíli odstát a potom přeceď. Budou
na buchtu.
Eli, tvoje rada se mi zrovna hodí, taky nám ještě aronii, něco v mrazáku, s jabkama marmoška, ale buchtu jsem nedělala
Pinko, dávám aronii taky do buchty. Ale mám to z likéru, namočenou v rumu nebo vodce. Z rumu je lepší. Chutná mi to.
Možná by stálo za vyzkoušení povařit s cukrem a rumem, trochu koření a pak přidávat do jogurtu, zakysanky.
zítra v Kaufu budou jablka Šampion za 18 kč - je to sleva a jsou výborné

Kaj dík, jablka můžu ve velkém. Jo a moje úchylka kousek salámu + jablko
Ali, to mi děláš chutě, budu muset vyzkoušet
Dcera přinesla čerstvé brusinky z Lidlu. Nikdy jsem to neměla, krásné, velké. V kastrolku rozmačkala mačkákem na brambory, cukr a povařila. Trochu jsem pokrájela na jablka do štrudle. Dala jsem si rozvar na chléb s máslem, ona do jogurtu.
Je to neskutečná mňamka. Nevím proč jsem měla zafixováno pouze slazené sušené, v čokoládě apod. ...furt se učím 
Alenko, psala jsem dnes po ránu Regině, furt sbíráme zkušenosti, furt se učíme a potom najednou ....
Brusinky velkoplodé jsem měla od Starkla, byly úúúžasné ... jen asi rukama či čím jiným ... nejsou ... chodily jsme je ožírat přímo s keříku s Tondou, bez ničeho, jen tak jako třeba maliny, jahody .. děda vždycky byl na mrtvici, že je to jedovaté - no asi jako se diví, že celer roste ze semínek