sobota 25. května, 15:02 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(Jan Kunc)
Re: Používáte remosku?
Drahuško, v pánvi ne, ve stařičké remosce, hezky na hliníku, to je zdravý. Ještě za bolševika jsme točili ve výrobně remosek, je to někde u Kolína, nebo u Českého Brodu, už nevím. Ale pamatuj se, že nám ředitel říkal, že prakticky celá produkce jde do západního Německa. Dost zajímavý. No a od té doby mám remosku.
Re: Používáte remosku?
Re: Používáte remosku?
Aha, tak to jo.
Po českých remoskách šíleli taky angličani, pokud vím
Re: Používáte remosku?
Poslední díl pořadu Pod pokličkou byl právě o remosce, jedna paní co emigrovala do Velké Británie je tam začala propagovat a česká firma měla hned další veliký odbyt, v Anglii to byl velký hit!
Re: Používáte remosku?
Tak to ani nevím
Re: Používáte remosku?
U nás se používá na všechno. Máme ji už hodně starou, jednou prodávali tu mísu na pečení potaženou teflonem, ale za ty roky dostal teflon taky zabrat.
Koupíme si novou v nějakým obchodě kde je asi o 700,- Kč levnější než na stránkách výrobce.
Re: Používáte remosku?
Já v Remosce dělám nejraději zemlbábu a jsem spokojená. Někdy v ní peču maso.
Re: Používáte remosku?
V remocce dělám všechno, byl bych bez ní jak bezruký.Mám tu velkou a tam se vejde krásně 16 kuřecích křídel .
Re: Používáte remosku?
Anavi, mamina také používá remesku - tu krásně historickou, ale novější, s teflonovým povrchem, vyndávácí přívodní šňůrou, se prazvláštním zapínáním, kde nejde poznat, kdy je zaplá a kdy vypnutá. Peče v ní maso, zapíká. Prasknulo jí sklo, ale pořád je funkční. Kuře z remosky je "eňo - ňuňo"
Dostali jsme od Ježíška také remosku. Novou. Grand Teflon. Průměr 32cm. Manžel asi plánuje velikánskou rodinu a neví, jak mi to má sdělit. Když jsem krabici s remoskou rozbalila, tak jsem se až lekla. Kam s ní? Je OBROVSKÁ. Zatím tak velkou ani nepotřebujeme.
Anavi, prosím tě mohla bys mi také poslat ty recepty na pečení v remosce? Dřív byly nějaké recepty součástí nákupu remosky. Dnes nic.
Re: Používáte remosku?
Dostala jsem remosku jako vánoční dárek od rodičů. Máme 3 děti, takže - tu největší. Nejdřív jsem si říkala "panejo, co s ní ?" ... ale nakonec v ní dělám několikrát týdně - peču kuře, brambory, různá zapečená masa, ryby ... a sladké také. Nedám na ni dopustit.
Re: Používáte remosku?
Martiline, pokud máš tři děti, tak velikost tvé remosky je ideální. Peču v remosce maso. Nejčastěji kuřecí nožky. Část pak zamrazím. Ale nezkoušela jsem ještě nikdy litou či piškotovou buchtu, ani kynuté věci. Vůbec nevím, jak na to. Už jsem si říkala, že bych mohla zkusit udělat kynuté těsto a našoulet z nich malinké buchtičky. Buchtičky se šodou Ale chybí mi ta odvaha a hlavně know-how. Navíc na zapečené těstoviny nebo rybu je pro 3 lidi remoska Grand zbytečně velká. Možná ještě je dobrá na žemlovku. To mi chutná ta křupavá vrchní vrstva rohlíků a bylo by jich víc
Re: Používáte remosku?
Tak se musím "chlubnout" se svým pečením sladkého litého těsta v remosce Bylo to FIASKO Vzala jsem si recept na jogurtovou buchtu. Je patřičně mastná. Remosku jsem vymazala tukem. Nalila smíchané těsto. Dala péct. Neměla jsem vůbec představu, jak dlouho se bude péct. Odběhla jsem pověsit prádlo a.... Vršek buchty okolo topného tělesa naprosto černý. Uprostřed to bylo až moc vlahé. Při vyndávání mi tam prostředek zůstal. Připeklé části jsem odřízla a zbytek dala dopéct do trouby, aby byla poživatelná.
Chybu jsem udělala v množství těsta a ve velikosti mísy. Příště (bude-li nějaké příště) méně těsta a nebo hlubší remoskovou misku. Nevím, zda na vrch buchty nepřiložit po nějaké době pečení pečící papír, aby se to nepřipalovalo přímo pod tobnou spirálou.
Každou radu, jak na sladké v remosce uvítám. To by bylo, abych se to také nenaučila
Re: Používáte remosku?
Už nepoužívám......
Re: Používáte remosku?
Používám ji velice ráda.Skoro pořád.I buchty dělám v remosce když jich dělám jen pár.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Používáte remosku?
Zrovna se mi v ní dělá rizoto :-)
Re: Používáte remosku?
Mamka si ji vyžádala zrovna dneska - že si udělají zítra žemlovku.