sobota 25. května, 14:34 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Používáte remosku?
Já mám taky takovou, jako v odkazu od Anavi. Jenom né tak zablafanou ... a vůbec jí nepoužívám
Re: Používáte remosku?
Re: Používáte remosku?
V remosce peču zemlbábu,bábovku a dělám v ní taková jednoduchá jídla jako je hop do trouby. Je to prostě vinikající.Neustále vlatním starou s průhledným sklem a odkládání na hlinik.podstavec.
Re: Používáte remosku?
Dnes jsem ji opět využila na maso. Bývá v ní moc dobře upečené. Nepřichytává se. Maso mohu obracet a převracet, u buchty to nejde.
Balanclady, co je to hop do trouby?
Re: Používáte remosku?
Prosím vás, děvčata, co používáte remosku i na pečení sladkého, mám dotaz. Vím, že se v tom rejpu. To jsem celá já. To nandáte, popřípadě vlejete, do remosky a následně zapnete? Veškeré recepty na sladké obsahují toto: ... a vložíme do rozehřáté trouby."
Re: Používáte remosku?
slunino, vymažu, vysypu moukou a vleju. Pak teprve zapnu, jinak to prostě nejde. Ale nikdy žádný problém. Mamka v tom svého času pekla opravdu hodně. Ono se to asi zase mnohem rychleji rozehřeje, než trouba.
Re: Používáte remosku?
Hop do trouby
syrové brambory na plátky podlij olejem navh kuře {prsa}lečo a opět brambory . Nezapomeň sůl pečeš a koukneš po 30 minutách jak vypadá maso .je to rychlovkaMůžeš dát i jiné koření podle sebe. Trocha vody. Záleží kolik, je v leču.
Re: Používáte remosku?
Na chatce máme elektrickou troubu a zabírá dost místa. Uvažuji o pořízení remosky. Zjšťovala jsem rozměry remosky - vím, že dělají menší ale i na 4 l (tu bych asi zvolila). Jenže v průměru má mísa cca 30 cm a já mám obavy, jestli se v ní dá upéct maso - 5 porcí. Taky jsem nikde nenašla remosku, u které by se dala nastavovat požadovaná teplota. Jaké máte zkušenosti?
Re: Používáte remosku?
Remoska je supr,mám starou mini po mamce a pro mě na upečení masa, nebo buchty tak akorát
Re: Používáte remosku?
Mini - to je ta 2 litrová? Kolik porcí masa se tam vejde?
Re: Používáte remosku?
ta je jen 1,2 l, ale už se snad ani nevyrábí. Když si upeču maso, tak ho mám na 3 x.
(výška 360 m.n.m.)
Re: Používáte remosku?
Helenko, v remosce se upeče dobré maso, není vysušené. Regulaci teploty nemá žádná, alespoń ty kulaté. Nyní jsem viděla něco podobného jako remoska a je hranatá. I cenově je stejná, tedy neúměrně drahá. S její trvanlivostí je to taky složité. Já jsem měla jednu snad 20 let a když odešla, zakoupila jsem novou a ta odešla za 3 roky. Další už jsem nekupovala, ale pořídila jem si v Lidlu malou troubu, stála tisíc Kč, má grill a minutku a jsem s ní spokojená. Tím tě nechci od remosky zrazovat. Když se povede, slouží dobře, ale poznej, která je dobrá a která ne.
Re: Používáte remosku?
Tak ja jsem si jednu remosku poridila, myslim primo znacku remoska, to je ceska kvalita do jine bych asi ani nesla (jezis, to asi delam reklamu, ze )No a o vikendu planuji vyzkouset, tak uvidime, jak dopadnou prvni pokusy :-) Snad to bude
Re: Používáte remosku?
Tvoje zkušenosti s konkrétní remoskou nejsou reklama.
Nevhodná reklama je ta, kterou sem někdo (zejména nějaký úplný nováček) cpe pod tlakem do všeho.
Re: Používáte remosku?
sakra, zase jsem se zapomněla na chatě podívat na tu šnůru od remosky někde jsem dávala mikrovlnku, co jsem dostala, asi je taky dost chytrá, možná umí i péct
Re: Používáte remosku?
Helenko, mám remosky dvě, letité - jedna má 40 (ta menší) a druhá cca 25 let. Peču v nich jakékoliv maso, ve velké i pro 8 lidí, taky šunkofleky, fr. brambory, nákypy, žemlovku ... Jaká je kvalita dnešních netuším.