sobota 21. září, 03:07 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Studená kuchyně
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Ten recept bude asi hodně podobný tomu, co píšeš. Akorát by se to mělo nechat uležet, ale jsou tak žravé, že nikdy dlouho nevydrží.
Papriky ( nejlépe světlezelené slovenské - nejsou moc hrbolaté a tvrdé, dobře se opékají).
marináda: česnek, sůl, 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, pr. cukr.
Papriky ze všech stran opékáme nasucho na plotně, na elektrické plotýnce, nebo elektrické pečence. Papriky mají hnědé, až černé plošky. Nahážeme je do studené vody a po chvilce vyndáme a nožíkem oškrábeme slupku. Rozkrojíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na proužky. Připravíme si marinádu - prolisujeme česnek (několik stroužků) a utřeme se solí. Přidáme olej, ocet a trochu práškového cukru. Promícháme a zamícháme do nakrájených paprik. ( papriky předtím necháme důkladně okapat, nebo lépe osušit, protože voda by zbytečně naředila marinádu). Přikryjeme nebo dáme do sklenic a dáme do chladna minimálně na pár hodin. Jíme s chlebem.
Vynikající pikantní jídlo.
Re: Šopský salát
Re: Šopský salát
Dobré ránko.
Tak to jsou mi po ránu dobroty. Už to mám schované v počítači.
Re: Šopský salát
Divad
Re: Šopský salát
Pak tento recept ovšem není "šopák", jak se dělá v Bulharsku!!!