Re: Šopský salát

Autor: Benja1, Datum: 09.08.2006 08:14

Ten recept bude asi hodně podobný tomu, co píšeš. Akorát by se to mělo nechat uležet, ale jsou tak žravé, že nikdy dlouho nevydrží.

Papriky ( nejlépe světlezelené slovenské - nejsou moc hrbolaté a tvrdé, dobře se opékají).
marináda: česnek, sůl, 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, pr. cukr.

Papriky ze všech stran opékáme nasucho na plotně, na elektrické plotýnce, nebo elektrické pečence. Papriky mají hnědé, až černé plošky.  Nahážeme je do studené vody a po chvilce vyndáme a nožíkem oškrábeme slupku. Rozkrojíme, vydlabeme jadérka a nakrájíme na proužky.  Připravíme si marinádu - prolisujeme česnek (několik stroužků) a utřeme se solí. Přidáme olej, ocet a trochu práškového cukru. Promícháme a zamícháme do nakrájených paprik. ( papriky předtím necháme důkladně okapat, nebo lépe osušit, protože voda by zbytečně naředila marinádu). Přikryjeme nebo dáme do sklenic a dáme do chladna minimálně na pár hodin. Jíme s chlebem.
Vynikající pikantní jídlo.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 01:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-sopsky-salat/read.php?1,659,720#msg-720