úterý 21. května, 19:59 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Když jsem toho čmuchálka dostala,hned mě mladá upozorňovala že na smetaně ani na paprice ho nechce. Naštěstí ho v téhle úpravě taky nemusím,ale jako svíčkovou bych ty zbylá stehna udělat mohla. Zatím jsou v mrazáku.
Moni,chci se zeptat,jestli taky králíka po zabití máčíš asi 1 - 2 dny ve studené vodě. Dělala to vždycky moje sestřenice,že ho na 2dny potopila. Pak prý je křehčí.
Re: Úprava králíka
hespo...tak to neznám. Tenhle byl náš první z NAŠEHO chovu. Takže při dalším to vyzkouším. Muž zabíjí a stahuje (prý kolem zadku má trochu problém, jinak to jde), já porcuju a vařím.
Těším se na další recepty.
Re: Úprava králíka
Králík s kombinací česneku, cibule a kečupu je vždycky dobrý. Taky dělávám podobnýho....
Jeden z dobrých receptů je králík na křenové omáčce. Znám ho už nejmíň dvacet let. .
Taky jsme králíky chovali a zabíjeli i po třiceti. To pak byl králík každou neděli a tak jsem sháněla nový a nový recepty. Kdybyste sháněli nějaký recept, napište, mám několik "králičích" kuchařek.
Králík na křenové omáčce:
Naporcovaný králík, máslo, cibule, zelená petrželka, tymián ( nebo provensálské koření), bobkový list, celý pepř, ocet, šlehačka, hladká mouka, křen ( čerstvý nebo křenovou pastu), cukr,sůl
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme tymián, nasekanou petrželku, bob. list, pepř a na tomto základě mírně osmahneme porce králíka. Přidáme asi 2 lžíce octa, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme do měkka. Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku. Měkké maso vyjmeme, nalijeme šlehačku s moukou a dobře povaříme. Přecedíme a propasírujeme. Přidáme podle chuti křen a dochutíme na sladkokyselo.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Myslím, že by tahle omáčka byla stejně výborná ii s jiným masem.
P.S.
hespo - když jsem četla název týhle diskuze, nevím proč, ale myslela jsem, že chceš králíka nějak decentně ostříhat Asi už je na mě všeho letos o Vánocích dost
Re: Úprava králíka
Jé ahoj Benjo. Dík za recept, vyzkouším. Pro další recepty psát na tvé stránky??
mám na tebe dotaz v galerii u Mračňáku.
Re: Úprava králíka
Ahoj Mono,
jj, jakmile budeš shánět recept, písni mi na stránky do diskuze, jsem tam denně.
U mračňáku máš odpověď
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Benjo...tvé stránky mám v oblíbených, budu-li potřebovat, písnu ti tam.
Anavi..no jasně. Já měla představu, že je to hodně podobné. Omyl, no.
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka
Ahoj Benja, tak jsem si honem utíkala dát tvé stránky do oblíbených a já už je tam měla.
Jen jsem na ně trochu pozapomněla,tak už jdu nahlížet,jestli zrovna dneska, něco z toho nepoužiju.
Re: Úprava králíka
Re: Úprava králíka