![]() |
neděle 23. března, 12:25 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Artroskopie
Diskutujte!
Pooperační péče
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pooperační péče
[www.rameno-koleno.cz]
něco možná vyčteš tady
Anavi děkuju, už jsem na tyto stránky taky narazila.
Zajímalo by mě třeba jak dlouho budu neschopná ruku používat - kvůli práci. Abych věděla, jestli to budu řešit dovolenou nebo si budu muset nechat vypsat neschopenku.
Tak pokud by sem snad někdo zavítal a potřeboval info, můžu jich pár poskytnout - už jem PO
.
Jeden den ambulatně u anesteziologa - pohovor a instrukce v jakém stavu se ráno dostavit na operaci.
Ráno nástupní procedury, operace, odpoledne už přišel ukázat něco i fyzioterapeut. Blbě snáším narkozu, takže za mnou byl zbytečně. Nebyla jsem schopná - tedy byla, dovedl mě na motokřeslo a když jsem zkolalbovala, odtáhli mě se sestrou zase zpět na postel.
Další den ráno po 8 hod hybaj domů.
Tedy, já jsem byla ráda, nemocnici fakt nemusím.
Žádná pevná fixace, jen ruka do závěsu. Hned první den jsem normálně hýbala rukou od předloktí dolů, následující dny pokroky - každý den viditelné zlepšení.
Momentálně jsem po operaci 16 dnů a kromě věšení prádla a řízení auta dělám všechno. Jizvičky jsou už dnes téměř neznatelné.
V pracovní neschopnosti jsem byla z vlastní vůle pouze týden. Pracuju na počítači a nemám s tím problém.
Hned týden po operaci jsem zahájila rehabilitaci. Zatím lehké cvičení - dle návodu reh.sestry, Důležité je začít se cvičením co nejdříve, aby kloub nezatuhl,
Takže, pokud se někdo chystáte.........., držím palce.
a já držím palce Tobě, ať máš na jaro dobře rozhýbáno na zahrádku

Irisko, děkuji. Vždyť proto jsem tak vzorná v tom rozcvičování, abych byla na konec března už rozhýbaná
na zahrádku.
Pětečko, to je dobře, že jsi fit a připravená na sezonu
Ahoj, o tom, jak to chodí při artroskopii kolene (vlastní operace, rekonvalescence, ...) je dobrý článek tady [www.erada.cz] . Je tam popsáno všechno do detailu, ale zároveň tak nějak lidsky.