![]() |
neděle 3. prosince, 18:49 Svátek má Svatoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
melounář
Re: Pěstujete někdo Pepino Gold melouny ?
Anka
Potřebuju poradit - na několika rostlinách se objevilo zdeformování listů, zkrabacení a žloutnou konce výhonů. Pravdou je, že jsem je dost hnojil. Fotku teď zrovna nemám.
Anka
Potrebujem radu . Už druhý rok posebe mi v polovici vegetácie opadli listy na pepíne, neviem prečo.
Lumír
vlastní zkušenost nemám, ale našla jsem pár odkazů na netu, třeba tam najdete radu
hodně rad - je tam i o žloutnutí listů (sviluška chmelová, přelité nebo naopak nedostatečně zalité - další příznaky, jak poznat, o kterou variantu, jsou také popsány) a o chybách při pěstování je na:
[www.pelargonie.cz]
dále pak např.
[zahrada.dama.cz]
[www.chovatelka.cz]
mám pepíno poprvé dočetla jsem se že by měli plody pomalu dozrávat ,ale mě stále kvete aplody má jen3 mám jej už přenést do bytu
rada by som obnovila túto diskusiu...už som sa niekoľko krát snažila dopestovať pepino, ale ani raz sa mi to nepodarilo...prvý krát so si ho kúpila na dobierku, ale ani mi nestihol zakvitnúť a uhynul, druhý krát som si kupila jednu rastlinku na agrokomplexe, mala dokonca aj plody, ale tá tiež uhynula...teraz som si povedala do tretice všetko dobré...kúpila som si tri rastlinky zo Starkla...rada by som chcela vedieť, od niekoho skúseného, čo mám presne robiť, aby prežili, zakvitli a aj zarodili...polievam každý deň výdatne a raz do týždňa prihnojujem, umiestnené ich mám vonku v záhrade na slniečku, keďže som sa dočítala, že slnko milujú...dúfam, že sa tu nájde niekto, kto pestuje toto ovocie (zeleninu), darí sa mu a pomôže dobrými radami.
Vopred ďakujem!

Tak to se těším, že sem dá někdo ověřené postupy, jak pepíno pěstovat. Já jsem to už taky několikrát zkoušela. Poprvé ve skleníku ve volné půdě, kde se rostlinka pořád rozrůstala a tam, kde se dotkla země, tak hned zas zakořenila. Prostě jsem vypěstovala velké množství zelené hmoty a plod žádný. Loni tedy bylo v květináči, ale žádný zázrak. Ovšem podařilo se mi rostlinu přezimovat, tak teď je ve skleníku, ale v nádobě. Viděla jsem pěstovat pepino v truhlíku a dolů visely krásné nafialovělé plody. Tak snad to lestos (s vaší radou) vyjde i mně. Věra
no veru...neviem, či nám niekto pomôže....stále sa nik neozýva
Vedle zmijovce je vidět moje přezimované pepino. Už jsem ho dala ven a jsem moooc zvědavá, jestli se letos dočkám plodů. Věra
no ja mám zatiaľ len malé sadeničky cca 10 cm vysoké, tak uvidím, čo z nich bude