sobota 21. září, 03:05 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečený čaj
Myslím, že to bude z kůry. Když jsem byla ještě mladá a blbá ale vařila jsem mnohem víc, tak jsem si jednou zkazila svíčkovou. Dusila jsem plátky citronu i s kůrou.
Re: Pečený čaj
Re: Pečený čaj
jj- taky si myslím , že z kůry -
Re: Pečený čaj
Tak třetí a pro letošek poslední várka pečeného čaje.
Zpracovala jsem celkem 7 kg ovoce, tak snad nám to chvíli vydrží.
Re: Pečený čaj
parádní - u nás se tohle nedělá , aspoń jsem nikde neslyšela. kdybych nebyla líná , taky bych si upekla. ale už nemáme sklínky. ve všem jsou okurky nebo strouhané jablka.
Re: Pečený čaj
Taky jsem ho letos zkoušela,tak uvidím,ale my jsme mlsní,takže nám bude určitě chutnat.Sklínky už taky skoro nemám,u nás je to furt jak ve "Frutě".Tolik kompotů a zavařenin už jsem dloho neměla.
Re: Pečený čaj
To já nakoupila letos skleniček a víček, snad za 1000,- Ale je to investice do budoucna, teda pokud to nebudu všechno rozdávat.
Re: Pečený čaj
Nezkoušel jste někdo do pečeňáku přidat aronii? Abych to tím celé nepokazila...
Re: Pečený čaj
Na internetu se arónie dává, tak spíš záleží, jestli jsi zvyklá na nějakou chuť. U kamarádky jsem kdysi měla nějaké hrušky, možná s jablky. Bylo to dobré, voňavé po skořici. Říkala jsem si, že by k tomu šly ty mé kdoule, dodaly by kyselost. A pořád jsem ještě nezkusila.
Re: Pečený čaj
Aronii ano, ale málo.
Re: Pečený čaj
HanoK, ani netušíš, jak jsem ráda, že Tě tu vidím, čtu
Ivčo, nevím, jakou chuť má tvoje aronie ... naše byly jako jako trpká sláma, kamarádčiny úúúúúúúúúplně jinde, sladkokyselé, šťavnatá chuť, bez "balastu" slámy (kamarádka říká "pomletej pes i s boudou") ... pokud máš dostatek jiného měkkého, přidej, nakonec - pečeňák je o "odvaru" , přepaření - víš jaké sra.ky se vyluhují z různých ovocných či bylinkových pytlíkových čajů ?
Kamarádka (bydlí v bytě) - různými čachry s opečovávaným domem a ještě opečovávanější zahradou po smrti tchyně jí nic jiného nezbylo (je masochista, občas se jede podívat, co se děje na "její" zahradě a jejím domě, které její švagrová prodala) - suší odjara sedmikrásku, pampelišku, listy jahodníku, malin, ostružin, jitrocele, černého rybízu, nakonec aronii (hodně) - nepeče čaj, tohle sušené spaří při vaření čaje (cca 10 min) - i její chlap, docela chutí cimprdlína (on má navíc belepkovou a bezlaktozovou dietu) si velice pochvaluje a diví se, jak mohl pít dřív jiné čaje ... znám je mraky let a Jirka je opravdu "nesním a nevypiju cokoliv", tanhle chlap je nesmírně chytrej, manuálně achjo, ale je schopen dojít i sbírat šípky do tohohle čaje (je mu 65, do práce už nechodí, ale hejbnout "pr.elí" .. aspoň na ty šípky).
Re: Pečený čaj
Dobře, žes zašla .
Re: Pečený čaj
Mám aronii trpčí, ale dala jsem ji, čaj teď dopíjím a je výborný.