Re: Pečený čaj

Autor: babkaela, Datum: 02.09.2021 23:26

HanoK, ani netušíš, jak jsem ráda, že Tě tu vidím, čtu love smiley love smiley

Ivčo, nevím, jakou chuť má tvoje aronie ... naše byly jako jako trpká sláma, kamarádčiny úúúúúúúúúplně jinde, sladkokyselé, šťavnatá chuť, bez "balastu" slámy (kamarádka říká "pomletej pes i s boudou") ... pokud máš dostatek jiného měkkého, přidej, nakonec - pečeňák je o "odvaru" , přepaření - víš jaké sra.ky se vyluhují z různých ovocných či bylinkových pytlíkových čajů ?

Kamarádka (bydlí v bytě) - různými čachry s opečovávaným domem a ještě opečovávanější zahradou po smrti tchyně jí nic jiného nezbylo (je masochista, občas se jede podívat, co se děje na "její" zahradě a jejím domě, které její švagrová prodala) - suší odjara sedmikrásku, pampelišku, listy jahodníku, malin, ostružin, jitrocele, černého rybízu, nakonec aronii (hodně) - nepeče čaj, tohle sušené spaří při vaření čaje (cca 10 min) - i její chlap, docela chutí cimprdlína (on má navíc belepkovou a bezlaktozovou dietu) si velice pochvaluje a diví se, jak mohl pít dřív jiné čaje ... znám je mraky let a Jirka je opravdu "nesním a nevypiju cokoliv", tanhle chlap je nesmírně chytrej, manuálně achjo, ale je schopen dojít i sbírat šípky do tohohle čaje (je mu 65, do práce už nechodí, ale hejbnout "pr.elí" .. aspoň na ty šípky).


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 13:39
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceny-caj/read.php?1,2767,1590749#msg-1590749