úterý 21. května, 17:36 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(Jan Kunc)
Re: Lívance
Jo, prdelko, máš pravdu. Stáří je sviňa.
Re: Lívance
Re: Lívance
Baže nakouk´ do mého profilu a když zjistil můj věk, tak uznal, že na mně budou ty lívance to nejzajímavější. Ale netuší, že v sobotu pojedu přes Prahu ze západu na východ, jak je mým téměř každotýdenním zvykem. Tak abych ho náhodou nepřekvapila! To by teprve koukal. Věra
Re: Lívance
Jé Věrko, to by byl gól udělat mu přepadovku.
(Jan Kunc)
Re: Lívance
Takovou přepadovku bych uvítal, chceš adresu, Věrko?
Re: Lívance
Já jezdím většinou vlakem, tak jsem se dívala, jestli to není při cestě, že bych ti je podala z okýnka, ale bohužel jsi trochu mimo trasu. Ale však já si způsob doručení najdu! Věra
Re: Lívance
Dneska jsem zkoušela kváskové lívance, je to opět teprve demo.
Obecně potřebuji konzultaci, holky, jakou máte techniku smažení? Já je totiž tak nějak "vysouším" pomaličku, nasucho, na špekem vymazané pánvi, takže to úděsně trvá. Veškeré dosavadní pokusy jak na plynu, tak na sklokeramice, přidat na volume mi dycky skončily připalováním, lhostejno, zda "nasucho" či na tuku.
Čili jak zkušené dámy typu Věrky?
( Brno, 250m n.m.)
Re: Lívance
Já dělám spíš rychlovky, jsou měkoučké, nadýchané. Nedáváš moc cukru? To bývá příčina připalování. Jaký recept máš?
Re: Lívance
Iviku, standardně ten Věrčin, je tu na str. 3 i s fotodokumentací.
( Brno, 250m n.m.)
Re: Lívance
Tak to asi přeslazené není, já totiž dělám všechno stylem bajvoko tedy přiměřeně. Prostě cukr dávám spíš jenom aby vzešly kvasnice. Já smažím na teflonce, jemně stříknu olejem a dělám na středně rozpálené. Jde to hodně rychle
Re: Lívance
Hanule, speciálně lívance dělám na elektrické obrpánvi (40cm ložná plocha), vymáznu špekem a dělám malé lívance. Vejde se jich tam hodně (tím, že jsou malé, je málo hluchého místa), tudíž to i rychle odsejpá. Nepřipalují se.
( Brno, 250m n.m.)
Re: Lívance
Na této pánvi já dělám bramboráky. Jinak bych nestíhala, berou mně je pod rukama. Taky dělám menší, kvůli vytížení . Je fajn, že si můžu nastavit teplotu a dělají se stejnoměrně
Re: Lívance
Hanule, opět dokonalé . Já lívance nedělala snad sto let.
Re: Lívance
Dnes jsem dělala lívance. Ve zdravějším provedení - tedy z ječné mouky s velkým přídavkem ovesných vloček. A samozřejmě jsou maštěné máslem a sypané skořicí s cukrem.
I malá vnučka si dala, ale musela jsem jí ho roztrhat na kousky a dávat na maličké talířky pro panenky. Na mě zbyly 3, ostatní jsem odnesla starším vnučkám.
Re: Lívance
Já dělám různé druhy lívanců, ale mezi oblíbený patří banánový