středa 15. května, 05:20 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kečupy, čatní...
Máme asi deset sklenic
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
se někdo má . Já teď zavařovala červenou řepu,tento víkend jsem v Krumlově, tak snad další týden něco spáchám
Re: Kečupy, čatní...
Ivčo, dělám úplně stejný recept.
Re: Kečupy, čatní...
Myslím, ale nechci předjímat, že tu na tebe jedna sklenice čeká
Re: Kečupy, čatní...
Delame tento kecup roky,kluci si pak s obtizemi zvykaji na kupovany,kdyz tento opravdu rajcatovy dojde.
Ale prekvapive-kdyz jsem tu mela na obed jine deti,a dala jim na vyber-chtely kupovany.
Re: Kečupy, čatní...
Anavi, zvyk je železná košile, zejména co se týče chutí dětí. Nerady zkoušejí něco nového.
Je fajn, že tvé děti mají původní zvyk chuti zdravějších potravin.
Re: Kečupy, čatní...
Ty jsi zlatíčko . Ale stejnak se sama pokusím něco vytvořit.
Re: Kečupy, čatní...
tTaky vařím kečup podle jednoho receptu,už asi 30 let když je dost rajčat,tak pro celou rodinu ,vnoučatům taky chutná,dokážou ho jíst jen tak s rohlíkem.
Re: Kečupy, čatní...
Teď jsem dodělala Drahuščino čatný.
Poesledně všem chutnalo, babička říkala, že si ho dává k párku místo hořčice.
Re: Kečupy, čatní...
Spike, já taky a je dobré i na topinku Prostě takový univerzál
Re: Kečupy, čatní...
Babkoelo, našla jsem recept na řepu. Už si nepamatuju, jaké to bylo, ale mám tam poznámku, že byla dobrá, tak snad.
Re: Kečupy, čatní...
Hanko, díky, díky . A našlas dokonce ten správný šuplík, když to není pečené vánoční cukroví . Ŕepa si mi letos urodila a loni jsem rcp nějak zmotala a nebyla vůbec dobrá. Tak snad se zadaří.
Re: Kečupy, čatní...
Dělám ji hodně podobně a je fakt dobrá.
Re: Kečupy, čatní...
Adžika z Oděsy bez cukru a octa.
Tuhle dobrotu si už v obchodě nekoupíte!
Mám ráda skutečnou domácí adžiku, ale když ji koupím v obchodě, často jen dostanu řídkou rajčatovou omáčku, ochucenou černým pepřem.
Chutná domácí adžika musí být mírně pikantní, hustá tak, že Vám krásně drží na lžíci!
Zdá se, že obyvatelé Oděsy stále vědí mnoho o jídle! Tajemství jejich receptu je jednoduché: žádné koření, žádný ocet, ale pěstovaná zelenina, česnek, pálivá paprika a sůl – to je pravá adžika z Oděsy!
Ingredience:
1 kg rajčat
1 kg červené papriky
1 střední cibule
2 středně velké mrkve
1 jablko
3 malé lusky pepře
1 hlava česneku
sůl podle chuti
Postup přípravy:
Protlačte rajčata, pepř a jablko přes mlýnek na maso. Nastrouhejte si mrkev na struhadle. Jemně nakrájejte česnek a červenou papriku.
Vše vložte do hrnce nebo hlubší pánve, promíchejte a nechte to vařit. Poté snižte teplotu a vařte přibližně 30 minut.
Přidejte česnek a papriku.
Vzniklou směs míchejte a vařte dalších 10-15 minut. Přebytečná vlhkost se Vám odpaří a adžika bude hustá, pastovitá.
Hotovou směs přendáme do sterilizovaných nádob (jako, když zavařujete). Nechte sklenice pár hodin odstát nad utěrkou a můžete je poslat do komory.
Adžika z rajčat a česneku je hotová. Přejeme Vám dobrou chuť!
Takto připravená adžika má je jen jedno mínus, příliš rychle ji sníte. A není to vůbec překvapující, hodí se dokonale k téměř jakémukoliv pokrmu nebo si ji můžete jen tak namazat na chleba.
Re: Kečupy, čatní...
čtu tady o červený řepě. Dělám ji do stejného láku jako okurky a všichni se můžeme užrat. Letos bude zas. A je to klasický znojemský nálev na okurky. Drahuško už jste ochutnali?