Re: Kečupy, čatní...

Autor: SPIKE, Datum: 27.06.2018 12:06

Adžika z Oděsy bez cukru a octa.

 

Tuhle dobrotu si už v obchodě nekoupíte!

Mám ráda skutečnou domácí adžiku, ale když ji koupím v obchodě, často jen dostanu řídkou rajčatovou omáčku, ochucenou černým pepřem.
Chutná domácí adžika musí být mírně pikantní, hustá tak, že Vám krásně drží na lžíci!
Zdá se, že obyvatelé Oděsy stále vědí mnoho o jídle! Tajemství jejich receptu je jednoduché: žádné koření, žádný ocet, ale pěstovaná zelenina, česnek, pálivá paprika a sůl – to je pravá adžika z Oděsy!


Ingredience:
1 kg rajčat
1 kg červené papriky
1 střední cibule
2 středně velké mrkve
1 jablko
3 malé lusky pepře
1 hlava česneku
sůl podle chuti


Postup přípravy:
Protlačte rajčata, pepř a jablko přes mlýnek na maso. Nastrouhejte si mrkev na struhadle. Jemně nakrájejte česnek a červenou papriku.

Vše vložte do hrnce nebo hlubší pánve, promíchejte a nechte to vařit. Poté snižte teplotu a vařte přibližně 30 minut.

Přidejte česnek a papriku.
Vzniklou směs míchejte a vařte dalších 10-15 minut. Přebytečná vlhkost se Vám odpaří a adžika bude hustá, pastovitá.

Hotovou směs přendáme do sterilizovaných nádob (jako, když zavařujete). Nechte sklenice pár hodin odstát nad utěrkou a můžete je poslat do komory.

 

 

Adžika z rajčat a česneku je hotová. Přejeme Vám dobrou chuť!
Takto připravená adžika má je jen jedno mínus, příliš rychle ji sníte. A není to vůbec překvapující, hodí se dokonale k téměř jakémukoliv pokrmu nebo si ji můžete jen tak namazat na chleba.

 

Galerie:
36306529_1869131419818340_6702927134110777344_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 09:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kecupy-catni/read.php?1,248,1503096#msg-1503096