neděle 10. listopadu, 20:20 Svátek má Evžen
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Listnaté stromy
Moni, já je šoupla v předjaří normálka do truhlíku ven a zapomněla........
Jedna přežila
drndo...ne. Já je vysela loni na jaře, na podzim jsem je i s květináčema zahrnula do země a přikryla chvojím (mladé jsou prý náchylné na namrznutí). Na jaře jsem je přesadila do nových větších květináčů a teprve teď jsem je dala do země. Ale jak píše Drahuška, asi stačí jen jedna sezona. Pokud budeš mít těch semenáčků víc, tak zkus některé dát do země a některé (do zásoby, kdyby náhodou) zazimuj jako balkonovky.
Z dálky to vypadalo jako malé blumy (špendlíky), ale zblízka je jasné, že jsou to okrasná jablíčka. Ten strom musí být krásný na jaře, když kvete. Najdete ho ve Znojmě nedaleko Louckého kláštera. Věra
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Věro parádní úlovek.
Panečku to je úrodička
Poradí někdo, jak se jmenuje tenhle malý stromek?
Přivezla jsem si tenké lusky se semínky, tak až se budu zas divit, co mi to leze v truhlíku, tak mi to připomeňte. Věra
to je teda moooc pěkný. Moje oko to vidí prvně,,,, takže netuším oč jde
[fficial%26sa%3DN%26um%3D1http://images.google.cz/imgres?imgurl=http://imagensubir.infojardin.com/sube/images/cqs1249343037b.jpg&imgrefurl=http://www.infojardin.com/foro/showthread.php%3Ft%3D157851&usg=__ONUATVRnG5t6SzJjYue_3AS0L4w=&h=600&w=450&sz=33&hl=cs&start=8&um=1&tbnid=MYnCzoemIXpUmM:&tbnh=135&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Dtecoma%2Bstans%26hl%3Dcs%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:csfficial%26sa%3DN%26um%3D1">images.google.cz]
Je to Ono???? Našel to xxx já ne nejsem tak dobrá jako on
Věrko ať je to co chce je to moc hezké
Jajo, je to ono. Tedy Tecoma stans (protiha vzpřímená). Dík, Věra
Mě neděkuj to xxx
Tak vyřiď poděkování na správné místo. Rostlina se jmenuje česky dost divně, ale to jí neubírá na kráse. Je z rodu trubačovitých, což je zřejmé na první pohled. Já si nejdřív myslela, že je to jen keřový druh toho popínavého, co mám doma. Jestli mi to vyklíčí, taK zkusím jednu rostlinku nechat na zimu venku, jestli není náhodou odolná jako její pnoucí příbuzný. Byla by to krásná solitera v zahradě. Věra
Jo Věro taky mě při prvním pohledu napadl trubač, je to moc hezký strom a ten květ mám žlutou raději než oranžovou
Vierko, pozrela som si na nete "zone" - sice casto to byva rozne uvedene, ale nasla som aj odolnost do -12C...a este upozornenie, ze semena su jedovate!..
A ze vam to pripominalo trubac, niet divu - lebo to patri do rovnakej celade
[translate.google.sk]
SPIKE...ten je tedy nádherný!!!!