středa 8. května, 08:21 Svátek má Statní svátek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kečupy, čatní...
Taky prosím recept...bylo skvělý!!!
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
drahus, to oranžový svinstvo bylo totiž nepřekonatelný!
Re: Kečupy, čatní...
Červené svinstvo ( RELISH)
50 dkg velkých cibulí nakrájíme na proužky
30 dkg paprik (na barvě nezáleží.) Nakrájet na nudličky
Dohromady osmahneme na olivovém oleji
Přidáme 2 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky a
50dkg marmelády (rybízová, meruňková)
2 krabice konzervovaných loupaných rajčat (jedna krabice má 1/2 kg)
1/2 palice česneku prolisovat
sůl, pepř, oregano nebo tymián
1dcl vinného octa
rozdrcené sušené feferonky - dle chuti
2 lžíce medu nebo 2 vrchovaté lžíce cukru
hrst rozinek
Když je cibule zesklovatělá, přidáme vinný ocet a následně ostatní ingredience a za stálého míchání pomalu dusíme, až do požadované hustoty hmoty.
Když je třeba marmeláda málo sladká, dáme cukru víc...... Prostě dochutit podle sebe.
Re: Kečupy, čatní...
drahus, musím říct, že původně jsem se lekla, protože čtu 50 velkých cibulí!!! To bych předem vzdala .
Re: Kečupy, čatní...
drahus...díky. A pozdravení J.
Re: Kečupy, čatní...
v tom byly i papriky??? No vidíš, ty já nejim .
Fakt to bylo výborný a snad to ani nevypadá tak složitě.
Re: Kečupy, čatní...
To červené svinstvo mi na srazu strašně chutnalo. Opravdu lahoda. Tákže, jsem si už dvě skleničky udělala. A neprozřetelně to vykecala tátovi - už mám v kastrolu další várku. Akorát jsem si jí včera jen předvařila (nějak jsem nestíhala) a dneska to dodělám a zavařím.
Drahuško a J. moc díky za recept. U manžela zabodoval.
Re: Kečupy, čatní...
Nat., my nezavařujeme, jen za horka poklopíme sklenice víčkem dolů, do vychladnutí a skladujeme v chladnu. Ještě nikdy se nic nezkazilo. Možná však i proto, že déle, jak měsíc nevydrželo
Re: Kečupy, čatní...
Drahuško díky za radu. Já nevěděla, tak jsem to radši zavařila. Příště si usnadním práci a zavařovat taky nebudu. Dala jsem sklinku i manželově rodičům - už není. Taky jim moc chutná.
Re: Kečupy, čatní...
Jsem v pátek vyráběla "Červené svinstvo" , vypadá moc dobře. Dneska jsme už chutnali-k vařenému masíčku-a dospěli jsme k závěru že jestli se to stihne trošku rozležet ........ no zkrátka je to žrádlíčko
Re: Kečupy, čatní...
Dá se červené svinstvo využít i jinak, než ke grilovanému masu? Třeba přidat do omáčky nebo do číny...?
Re: Kečupy, čatní...
Moni, my se tím ládovali k prachobyčejným párkům a jako dobrý! Pozvedlo je to na jídlo první třídy
Re: Kečupy, čatní...
Jo, Anavi, k masu, párkům a podobně. Někdo tu říkal, že je dobrý i namazat na chleba. Podle mne musí být dobré i na topinky
Do číny, omáček to fakt nevím, jestli by bylo dobré. Musí se to vyzkoušet
Re: Kečupy, čatní...
Tak to tady tak ctu a to nemusi byt vubec spatne.Az se budu hodne nudit a tak to musim vyzkouset.K masicku to musi byt teda basta.
Re: Kečupy, čatní...
A jo...k uzeninám!!! Příště to zkusím do nějaké směsi...třeba jen lžičku...a uvidíme.