neděle 10. listopadu, 20:23 Svátek má Evžen
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Balkonové květiny
hodnocení: 4.10
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Popínavé rostliny
Gábi sbírám je zelený, hnědý jsem ještě žádný nenašla......mám je v krabici od bot, zatím nic nepraská. Jasně že pošlu, jestli budou OK. Jestli ne, vím kde ji na jaře koupit a poslala bych ti ji, ju?
Nech je trochu víc zhnědnout, ale jen trochu, aby ta vrchní zelená slupka " zavadla " . Oni pak zhědnou do dvou dnů.
Ale chce to vychytat, protože, když čekáš moc dlouho, najdeš na rostlině jen " vystřelenej " semeník a semínka v nedohlednu.
( Brno, 250m n.m.)
Stejně jsem to měla s medvědím česnekem, jeden den byla zelená, druhý den vystřelená kdoví kde
a mě bys mohla poslat ten zahradní nabytek . zuzana je snaživá
dala jsem si dneska za úkol ostříhat přísavník , je to dost o hubu, musím až nahoru na štafle a přidržuju se žlabu, který by mě v případě pádu stejně neudržel ,.... odvezla jsem odpad fofrem do kontasu a spěchla domů na Velkou ,
Kordulko, je to náročný. Máme zvenku porostlý celý barák. Pardubickou sleduju pravidelně. V mládí jsem tak dva roky zkoušela sedět v sedle. Největší radost mám, když dojedou všechny koně v pořádku. Lidi povětšinou nějak spraví. Ale s koňmi je to horší. Nádherný zvířata. A nemám moc ráda, když je ve finiši tlučou. Letos to bylo parádní. Až na ten start. To se taky málokdy vidí. Ale nikomu se nic nestalo, tak nejde o noc moc. Prostě je ten kůň tvrdohlavec.
,,,,,,já držím palce koním, a´t je první nebo poslední, hlavně že je v cajku. Každý rok si říkám , že do Pardubic pojedu, mám to kousek, ale já bych to tam někde prořvala na WC, pohled na koně mě pokaždé dojme. Mladýho Váni je mě líto, ale kůň je borec, pěkně ho oblafnul
Gábi dnes ráno mě vylekal kravál na chodbě.....povídám...co to bylo za ránu? tady něco spadlo .....Pak mě to trklo. dala jsem semínka zuzany do krabice od bot a na topení. To byly šlupkyyy . Tak jsem vše vyloupala, nové sesbírala a pošlu, nebuj,mám jich dost .
Irisko, hlavně že nestašily v noci . Já se takhle nechala jednou vyděsit semínkama pryšce vroubenýho. Měla jsem ho ve váze, večer jsem zkoukla detektivku, pak šla do spát a v noci se z kuchyně ozýval divný šramot, no celá vyděšená jsem hledala, co to je. Došlo mi to, až jsem viděla na stole malý černý kuličky
Potřebovala bych poradit popínavku - letničku- která bude ochotná kvést ve skoro úplném stínu. Ne, že by byla pod střechou, jen je v rohu dvou budov a sluníčko tam nezasvítí ani poránu ani večer ( možná v pravé poledne nachvilinku shora - ale jen kolem slunovratu). Ideální výška kolem 1,5-2m.
Myslela jsem, jestli by to nezvládla černooká Zuzana? Nebo něco jiného?
Musím říct, že jsem přemýšlela a až tak moc nic mě nenapadlo. Zuzany tu byly na fotkách a krásné ale mám pocit, že v podmínkách, kde je více slunečního světla.Ale musí pěstitelky Zuzan, jak mají vyzkoušené.
Ahojky. No, s tou zuzkou by se to muselo vyzkoušet. Taky myslím, že je spíš na slunce. I když je fakt, že když na ní hodně pere, zvanou jí listy. Hodně chlastá. Já ji většinou měla na slunci. Jak v zemi, tak v květináči.
A co tuhle. ( mina lobata ) Píšou i polostín.
[www.atlasbotani.eu]
Nebo zkusit hrachor. Nemá rád úpal.
[www.konev.cz]
ahoj, mina lobata i hrachor by to měli ustát, měla jsem je ve stejných podmínkách - prakticky jen polední slunce :-)