sobota 21. září, 02:56 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Super Ivco diky
Otazka pro vsechny mate ho radsi hned cerstvy nebo radsi dalsi dny? my totiz vzdycky doma bojovaly jestli ho delat dopredu nebo az ten den kdy se mel jist....Ja jsem jednoznacne nechat ulezet
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Suee, čerstvě udělanej to není ono.
Re: Bramborový salát stokrát jinak
suee, zásadně ho tvořím 23.vpodvečer - jednak kvůli tomu, abych se s tím nemazala na Štědrý den dopoledne,ale hlavní důvod je ten, že druhý den je prostě mnohem lepší...
Re: Bramborový salát stokrát jinak
U nás také musí být klasika. A zeleninu si zavařuji sama. Mrkev, celer, petržel. Dělám ho den dopředu. Jednak se zaleží a za druhé na Štedrý den nemám honičku. A také dělám takový jen "obyčejný" brambory, spařená cibule a hodně zelené petrželky, trochu ocet, cukr, sůl a pepř, to když chceme bez majonézy.
A ještě jeden recept na salát. Dělávám ho často, ale k rybě jsem ho nezkoušela.
2 díly na kostečky pokrájených jablek (může být se slupkou. pokud není příliš tuhá), 1 díl uvařené na kostečky nakrájené mrkve, 1 díl sterilované kukuřice, pórek nakrájený na kolečka, (pokud není pórek, tak spařená cibule), sůl, pepř, ocet, cukr
dohotovení
1. tatarská omáčka, uvařené nakrájené vejce
2. odlehčená forma - zakysaná smetana nebo jogurt
DOBROU CHUŤ
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Já mám ráda salátek pěkně s majonezou, někdy namíchám s kysanou smetanou, hlavně ho musí být lavor a jíme ho celý svátky
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Kamarádka do něj strouhá jablka pokaždé, a taky přidává strouhanou SYROVOU mrkev.
Teta do toho zase leje lák z okurek.
Další známá dává místo majolky jen jogurt (ale připadá mi to takové nakyslé, majolka je lepší )
Řekla bych, že opravdu každá rodina dělá jiný.
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Salát dělám taky 23. navečer. Uležený je holt uležený... A taky ho jím celý svátky. Spojím jen majolkou s trochou hořtice. Navynulý s octem nám moc nejede. A je pravda, že co domácnost, to naprosto odlišný recept.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Jo a i když se dají stejné ingredience vyjde každému jiný
www.evciny-stra..
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Nedávám kořenovou zeleninu u nás jí nikdo nejí,dávám hodně hrášku.Jinak klasika-cibule,brambory,okurky,steril,kapii,salám,vajíčko,přidávám taky lák z okurek a míchám hořčici s majonézou.
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Evi, já si zase odebírám porci bez hrášku a ostatním tam dám jednu tu malou plechovku od Bonduelle, ale ani ne celou, a to je salátu fakt kotel
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Jsem na tom stejně, den předem a část s hráškem a část bez. Jinak klasika
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Recept na ten můj
Uvařím kvantum brambor ve slupce (vařím ve vodě, kterou přehnaně osolím), nechám zchladnout.
Do kastrůlku dám do osolené vody s Vegetou vařit celou mrkev, petržel a odpovídající množství celeru (aby to bylo v poměru 1:1:1).
Uvařím asi 3 vajíčka natvrdo.
Do velké mísy nastrouhám salám (poslední dobou mám problém zvolit jaký, většinou skončím u Gothaje), k němu přidám nadrobno nakrájenou cibulku a asi dvě malé najemno nastouhané sterilované okurky, lžíci plnotučné hořčice, potom do toho dám dostatečné množství majolky, přesolím!, opepřím. Kolečkem, které používám na krájení brambor do salátu do toho nakrájím vajíčka. Uvařenou zeleninu nechám zchladnout a pak ji úplně nadrobno nasekám. Přihodím do směsi a pak už jen kolečkem nakrájím brambory (jsou to takové menší kostičky).
Potom přidám malou plechovku sterilovaného hrášku.
Promíchám, uskladním do chladna a cca každou hodinu jdu trochu užrat .
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Anavi, tak to děláme de facto stejný. Já akorát nic nestrouhám, ale krájím na menší kostičky. Krom zeleniny, kterou mám zamraženou a nahrubo nastrouhanou - tu uvařím jen v samotné vodě. Kolečko taky používám. A jen přidám nakládanou kapii.
(anina)
Re: Bramborový salát stokrát jinak
Anavi robím ho skoro rovnako,teda ale v tej tvojej poslednej vete sa zhodneme úplne