úterý 21. května, 15:20 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Čerešne
Ohledně třešní vím docela přesně (díky psům), že napije-li se dítě, někdy i dospělý, na třešně, posere se . chodíme na procházky přes třešňový sad. V době zrání tam chodí paní učitelky s dětičkama, dětičky zbaští třešně a jak je dnes moderní, nosí s sebou láhev s pitím, napijí se a pak samozřejmě až do školy nebo školky, nedonesou a někde za trnkovým keřem vyklopí nepohodlný náklad. Ovšem to jsou přímo dorty pro psy
Současní psi mi do cukrárny na dorty nechodí, ale minulí psi občas ano a kamarádů psi přímo takové bufety vyhledávali. Takže suma sumárum - zrají-li třešně, je třeba se vyhýbat třešňovému sadu
Re: Čerešne
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Čerešne
Je zajímavé, tyhle problémy jsou po třešních nikdy nela, jim nezrsln a klidně piju. Možná cukr že zralych by to způsobit mohl,ale ty nejim tak netuším.
Re: Čerešne
U mě ani po zralým,takže asi jak kdo.
Re: Čerešne
Drahus, já myslím, že spíš děti. Ty už dneska nejsou tak odolné. I když podle velikosti dortu se dá jistě něco usuzovat. Ale samozřejmě se nedají vyloučit méně odolní jedinci i ve starší populaci.Tady to zatím vypadá, podle vyjádření, statisticky velmi dobře.
Re: Čerešne
Regi, psala jsem o harantech
Re: Čerešne
Určitě je to o těch kvasných procesech v žaludku, jak psala Spike, logicky platí přímá úměra, čím zralejší ovoce, tím více ovocného cukru, naopak ubývá pektinu, na který jsou jmenovitě třešně tak jako tak chudé. Z nezralého ovoce bez přidaného řepného slušný kvas nebude, tj. nezralé ovoce po stránce rizika nadměrného zkvašení snáze projde trávicím traktem.
Jedovaté látky v mírném množství v nezralých plodech obsažené naopak mohou některým jedincům pomáhat, hořčina do trávicího traktu, pokud je z těch vhodných, přináší léčivý efekt.
Třebas čerstvý jitrocel, pampeliška jsou dobré na žaludek, aniž by se řadily přímo mezi vyhlášené žaludeční byliny. Jsou však jistotně jedlé.
Re: Čerešne
právě se přežírám
Re: Čerešne
Irisko, ty jsou Skoro tečou sliny.
Re: Čerešne
Jůůů, ty jsou