Re: Čerešne

Autor: Hanule, Datum: 17.06.2018 15:33

Určitě je to o těch kvasných procesech v žaludku, jak psala Spike, logicky platí přímá úměra, čím zralejší ovoce, tím více ovocného cukru, naopak ubývá pektinu, na který jsou jmenovitě třešně tak jako tak chudé. Z nezralého ovoce bez přidaného řepného slušný kvas nebude, tj. nezralé ovoce po stránce rizika nadměrného zkvašení snáze projde trávicím traktem.

Jedovaté látky v mírném množství v nezralých plodech obsažené naopak mohou některým jedincům pomáhat, hořčina do trávicího traktu, pokud je z těch vhodných, přináší léčivý efekt.

Třebas čerstvý jitrocel, pampeliška jsou dobré na žaludek, aniž by se řadily přímo mezi vyhlášené žaludeční byliny. Jsou však jistotně jedlé.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 23:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ceresne/read.php?1,13431,1501462#msg-1501462