čtvrtek 13. prosince, 02:56 Svátek má Lucie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Tipy a fígle do kuchyně

Datum: 14.08.2006 10:19
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?

Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často?

 

Kamarádka mi poradila, že přidává do bramborové kaše dva až tři trojúhelníčky taveného sýra. Od té doby, co jsem to vyzkoušela, si nedovedu představit bramborovou kaši bez taveňáku smiling smiley. Je krásně smetanová.

 

Potom mám zaručenou radu, jak předejít puchýři při spáleninách, které si pořídíme při vaření.

Stačí místo ochladit studenou vodou, nechat mokré a do toho nasypat sůl. Sice to chvíli pěkně štípe, ale po spálenině nebude ani památky...

 

A co máte léty prověřené vy??? winking smiley

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 29
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 14.08.2006 10:21
     
    A na spálené patro či jazyk je dobrá jedlá soda. Přestane to bolet.
     
  • Autor: Reklama

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

     
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 14.08.2006 10:31
     
    Ten taveňák zkusím. Já ho cpu do míchaných vajíček...také už to jinak nejíme.
     
  • Autor: kiwi
    Status: začátečník

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 15.08.2006 21:52
     

    Když dáš tvrdý tvaroh do mrazáku, nemusíš ho potom strouhat. Rozdrolí se v ruce / samozřejmě po rozmrznutí /.

    Kiwi

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil kiwi (15.08.2006 22:18)
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 16.08.2006 09:40
     
    Stejně jako nať. Odtrhám ji od stonků, dám zmrznout a pak rozdrolím, žádné pracné sekání do zásoby.
     
  • Autor: terka
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 14.11.2006 10:55
     

    nevím zda znáte tohle,naučila mě to jedna výborná kuchařka,ale vypadá to trochu legračně,

    slzení při krájení cibule přestane,když si dáte do pusy kůrku chleba,zakousnete se a vydržíte celou dobu krájení,vypadáte jako boxér,s chráničem zubů z chleba,ale funguje to, zda funguje i rohlík,nevímgrinning smiley

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 12:48
     
    Při šlehání bílků přidávám během šlehání 1 lžici studené vody na 1bílek, u žloutků zase 1 lžici horké vody (nebo mléka) na 1 žloutek
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 15:23
     

    Lado, a co to má za efekt?

     

    Majko, tak já zase petržele sklidím hodně, rozsekám v robotu a pak to zamrazím do těch tvořítek na led.Potom z nich vysypu, přesypu do sáčku a mám to nadávkované winking smiley

     
  • Autor: Stano
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 15:31
     
    A jak spolehlivě odhánět při vaření dva užírače byste nevěděli? Manžel mi užírá i rozpálenou cibulku rovnou z pánve angry smiley.
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 15:37
     

    Jedině nevařit. smoking smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 15:37
     
    Stan, já ti poradím jen to, že až si spálej huby, posyp jim je solí! grinning smiley grinning smiley
     
  • Autor: anny
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 16:19
     
    Pokial nám po návšteve zostane trošku nedopitého vína na dne flaše,tak ho nalejem do sáčku-tvorítka na ľad,nechám zamraziť.Kocky prihadzujem do receptov s vínom.Nemusím kvoli tomu otvárať celú flašu.winking smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.09.2007 18:17
     
    anny: tak tohle je téměř geniální!!!! thumbs down
     
  • Autor: Kashika
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 12.09.2007 20:09
    Hodnocení fotografie "Tipy a fígle do kuchyně": 5
     
    Čoveče, to jsou fakt dobrý fígle. To s tou petrželí teda znám, s chlebem do huby též, a víno se u nás nepije. Ještě to tady někdy pročtu, super! thumbs down
     
  • Autor: hana
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 12.09.2007 20:20
     

    několikrát mi bylo zle po majolce,tak jsem si jí začla dělat sama je dietnější a zaručeně mi nebude nikdy po ní zle,zkustejí

    1 vařená brambora

    hořčice,sůl,pepř

    zakysaná smetana

    vše umixovat---dobrou chuť

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Bylinky a babské rady Klokanní maso Co dnes vaříte? (2)
 

Víte nějaké osvědčené recepty z bylinek? Co například na takové škábání v krku nebo kašel?

Autor: Libi - 07.01.2007 13:25
Rubrika: Zdraví a krása - Komentářů: 166

A jedl jste někdo někdy klokanní maso?Otevřeli u nás novou restauraci, mezi jinými specialitami se tam nabízí i pět druhů jídel právě z tohoto masa. M

Autor: Anavi - 08.11.2007 13:57
Rubrika: Teplá kuchyně - Komentářů: 5

První diskuze je přeplněná, je na čase otevřít další.

Autor: SPIKE - 28.10.2012 20:33
Rubrika: Povídání o vaření - Komentářů: 4422
Blog: Návod na šitý náramek.   
 

Autor: chrasteva - 04.01.2015 15:14
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0
  
Galerie: Jak vychází slunce na D1   
  Jak vychází slunce  na D1
Autor: Soutěž - 06.03.2009 21:36
Rubrika: Cesta - Komentářů: 38
  
Adresář: http://www.ikuchyne.com http://www.koureni.biz/ http://navylet.net
 

Sháníte výrobce Vaší nové kuchyňské linky? Pak navštivte stránky výrobce kuchyní s působností v Severních Čechách, Praze a okolí.

Autor: belica - 24.09.2007 14:40
Rubrika: Kuchyně - Komentářů: 0

Metody odvykání kouření, proč nekouřit, jak si znovu nezapálit, závislost na nikotinu, test závislosti, abstinenční příznaky.

Autor: koureni - 15.10.2008 13:21
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 0

www.navylet.net- Cíl výletu najdeš hned.... Stránky věnované tipům na výlet po Česku a blízkém zahraničí. Informace u každého tipu na výlet - lokali

Autor: Navylet - 20.07.2012 23:26
Rubrika: Tipy na výlety - Komentářů: 0
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.